Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδήλωση για το Εργατικό Δίκαιο

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς με θέμα: «Το εργατικό δίκαιο στις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες», διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Ειδικότερα, στην πρόσκλησή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Οι εξελίξεις στην κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική ζωή, επηρεάζουν σημαντικά την κυρίαρχη αντίληψη για το Εργατικό Δίκαιο και την απονομή του. Σήμερα, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όπου εργάτες και υπάλληλοι δικαιώνονται στα δικαστήρια. Το νομικό θεσμικό πλαίσιο αντιδραστικοποιείται. Το δικαίωμα για απεργία σχεδόν ευνουχίζεται. Την ίδια στιγμή, το κράτος και οι βιομήχανοι μεθοδικά επιτίθενται σε διαδικασίες όπως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων, το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και της συλλογικής αγωνιστικής δράσης».

«Μέσα στη νέα αυτή κατάσταση, επισημαίνει, ο νομικός κόσμος δεν μπορεί να είναι ουδέτερος. Πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε, ότι στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος οι πιο φωτεινές προσωπικότητες του νομικού κόσμου πορεύτηκαν παράλληλα ή και ταυτίστηκαν με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών της δικαιωμάτων».

«Στις μέρες μας, καταλήγει, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Η ανάγκη να αποκρουστεί η συντηρητική κι αντιδραστική αυτή πορεία μπορεί να φέρει αποτελέσματα αν στηριχτούν πρωτοβουλίες των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών στελεχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ