Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο «σκαμνί» ναυτεργάτης που κατήγγειλε βλάβες πλοίου

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Κέρκυρας παραπέμπεται αύριο ο ναυτεργάτης Κουβαράς Κώστας, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Θεοδόσιος Παπακινός, εκπρόσωπος της εταιρίας «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», όπου ο Κ. Κουβαράς εργαζόταν ως τρίτος μηχανικός.

Η μήνυση εναντίον του Κ. Κουβαρά έγινε μετά από καταγγελίες του προς το Λιμεναρχείο Κέρκυρας για συγκεκριμένα προβλήματα και βλάβες που είχε διαπιστώσει στα διάφορα μηχανικά μέρη όπου εργαζόταν. Μετά την καταγγελία του Κ. Κουβαρά, η εταιρία τού έκανε μήνυση με την κατηγορία ότι τα στοιχεία της καταγγελίας «δεν είχαν πραγματική βάση» και πως έγιναν με σκοπό την «οικονομική ζημία» της εταιρίας. Η καταγγελία του Κ. Κουβαρά έγινε, ενώ κρατούνταν για ανάκριση από το Λιμεναρχείο, όπου τον είχε οδηγήσει ο πλοίαρχος γιατί - όπως σημειώνει στο ημερολόγιο του πλοίου - είχε διαπιστώσει ότι δεν έτρεχαν τα απαραίτητα νερά στις τουαλέτες του πλοίου για το σωστό καθαρισμό, λόγος για τον οποίο, όπως σημειώνει, δεν μπορούσε να ταξιδέψει το πλοίο. Σημειώνεται πως στο Λιμεναρχείο οδηγήθηκε στις 12/7/1998 και ανακρινόταν έως τις 21/7/98. Κατά την προανάκριση για το πρόβλημα στις τουαλέτες, δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του. Στις 21/7/1998 η πλοιοκτήτρια εταιρία τον απέλυσε.

Η ΠΕΜΕΝ συμπαραστέκεται στον ναυτεργάτη Κ. Κουβαρά, τονίζοντας ότι τα ναυτεργατικά σωματεία και οι συνεπείς δυνάμεις του ναυτεργατικού κινήματος πολλές φορές έχουν επισημάνει την εργοδοτική ασυδοσία των πλοιοκτητών και του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που τροφοδοτεί την ασυδοσία και την κερδοφορία του κεφαλαίου, όχι μόνον του εφοπλιστικού, αλλά και του βιομηχανικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ