Κυριακή 25 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές στο «Συρμό»

Ο Μ. Πασχαλίδης
Ο Μ. Πασχαλίδης
Οι μουσικές διαδρομές συνεχίζονται στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), που σήμερα στη σκηνή του ξεδιπλώνεται ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Ο Βασίλης Βασιλάτος και η ομάδα του «Ιστορίες για κρουστά» - ένα σύνολο κρουστών οργάνων πλαισιωμένων από μια μικρή ορχήστρα - θα παρουσιάσουν μέσα από το ρυθμό και τα ηχοχρώματα τις μελωδικές και αρμονικές δυνατότητες των κρουστών οργάνων. Η ομάδα παίζει μια μεγάλη γκάμα κρουστών - από τα αφροκουβανέζικα congas και το ισπανικό cajon, μέχρι την κλασικότροπη marimba και το vibraphone - σε συνδυασμό με όργανα, όπως η γκάιντα, τα ακορντεόν, το βιολί ή το κλαρινέτο. Η χρήση τους προσφέρει μια σύγχρονη, ιδιαίτερη διάσταση στον ήχο της ομάδας.

Αύριο (9μ.μ.), στο «Συρμό» η «Vinilio Music» θα παρουσιάσει την πρώτη δισκογραφική παραγωγή της «Γιάννης Νικολάου και η μπάντα του δρόμου». Στη βραδιά - πρεμιέρα της νέας εταιρίας θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση τα δώδεκα τραγούδια του πάλαι ποτέ «Λαθρεπιβάτη» τραγουδοποιού, σε ποίηση Ν. Λαπαθιώτη, Κλ. Μαρκίνα, Λ. Παππά και στίχους Τ. Βουγιατζή, Ν. Γαλανιάδη και Γ. Νικολάου.

Την Τρίτη, στη σκηνή του «Συρμού» θα ανέβουν η Ευρυδίκη και το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο στο «Συρμό», καταθέτοντας μελωδικές διηγήσεις που ρίχνουν «άγκυρες» στα βάθη της ψυχής, τραγούδια πότε τρυφερά και πότε κριτικά, σμιλεμένα με ταλέντο κι ευαισθησία. Ο πάλαι ποτέ «Χαΐνης», που ξεκίνησε στη δισκογραφία το 1991 με τους «Χαΐνηδες», θα παρουσιάσει τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του «Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος», αλλά και από παλιότερες δουλιές, τους δίσκους «Παραμύθι με λυπημένο τέλος», «Κακές συνήθειες» και «Βυθισμένες άγκυρες».


Ο Β. Βασιλάτος
Ο Β. Βασιλάτος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ