Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Καρκίνος στο πιάτο μας

Η είδηση της βδομάδας μπορεί να ήταν τα μεταλλαγμένα, με τα οποία έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και θα επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο, αλλά μια άλλη είδηση, εξίσου σημαντική, πέρασε στα «ψιλά» του Τύπου. Ανιχνεύτηκαν εντομοκτόνα σε περιοχή της Πελοποννήσου σε ποσότητες λαδιού και σε φράουλες. Μ' άλλα λόγια, ανιχνεύθηκαν καρκινογόνες ουσίες σε προϊόντα που βρίσκονται στο πιάτο μας! Ετσι, μετά την ανίχνευση βιοκτόνων στο γάλα, έχουμε το λάδι και τις φράουλες. Το ζήτημα της κατάχρησης των αγροχημικών έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας και ουδείς πράττει το παραμικρό. Το να επαναλάβουμε ότι «δεν πάει άλλο», είναι πλεονασμός. Το προοδευτικό κίνημα των αγροτών πρέπει να πάρει πάνω του την όλη υπόθεση. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Στ' άρματα, στ' άρματα

Πρόστιμα από 20 μέχρι 9.000 ευρώ από το Δήμο Αθήνας για όσους ρυπαίνουν δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και παιδικές χαρές. Φυσικά, κουβέντα για τις ρυπαίνουσες βιομηχανίες που έχουν αναδείξει την πρωτεύουσα στην πιο ρυπασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Πηγαίνουν αργά, γιατί βιάζονται

Μέσα Ιούνη θα παραδοθεί η Λ. Μαραθώνος και λίγο πριν το τέλος Ιούλη το Καλατράβειο κατασκεύασμα. Για το τραμ και πολλά ακόμα έργα, ουδείς γνωρίζει. Το φάντασμα του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος εξακολουθεί να παραμένει απειλητικό και απεχθές πάνω από την πόλη.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ανεμολόγια τ. 24

Η τακτική έκδοση της Ελληνικής Επιστημονικής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας εξακολουθεί να μας πληροφορεί για το τι γίνεται (και το τι δε γίνεται) σε όλα όσα έχουν σχέση με την ανανεώσιμη αυτή πηγή ενέργειας, που, αν και οι δυνατότητές της είναι τεράστιες, τα συμφέροντα των 7 Αδερφών την κρατούν στο περιθώριο. Στο παρόν τεύχος, τα κόμματα παρουσιάζουν τις θέσεις τους στο ζήτημα αυτό και όπως πάντα υπάρχει πληθώρα σχετικών ειδήσεων από τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ