Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αθωώθηκαν οι δεκατρείς μαθητές

Αθώοι κρίθηκαν χτες από το Εφετείο Αθηνών οι δεκατρείς μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Ηλιούπολης, οι οποίοι κατηγορούνταν για «διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημοσίου σχολείου, παραμένοντας παράνομα στους χώρους λειτουργίας αυτού και έτσι διατάραξαν και διέκοψαν την ομαλή λειτουργία του». Στην ουσία κι αυτοί οι μαθητές βρέθηκαν κατηγορούμενοι, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν και όπως προβλέπει η αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - την οποία θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση και όπως αποδεικνύεται η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να την εφαρμόζει - η κατάληψη σχολείων θεωρείται ιδιώνυμο αδίκημα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Ηλιούπολης είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους από τις 11/11/2002 μέχρι και τις 21/11/2002, αντιδρώντας έτσι τόσο για την εγκατάσταση στην περιοχή του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, όσο και στα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο σχολεία.

«H δίκη εντάσσεται στην πολιτική τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο τρομοκράτησης νεολαίας και των εργαζομένων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να σταθούν ούτε δικαστικά, πολύ περισσότερο στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας που με την αποφασιστική καταδίκη τους θα τις καταργήσει», είπε στο «Ρ» ο Βαγγέλης Κατσάβας, δικηγόρος υπεράσπισης από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ