Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Σταυρόπουλος
Κώστας Σταυρόπουλος
Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων Αντώνης Τριχιάς. Καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία. Γεννήθηκε το 1943. Μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα βήματα στις γραμμές του λαϊκού κινήματος στην Καρδίτσα. Αναδείχτηκε σε στέλεχος των Λαμπράκηδων. Η χούντα τον έστειλε εξορία αρχικά στα Γιούρα και σε συνέχεια στη Λέρο.

Αφέθηκε ελεύθερος το 1970 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Τα τελευταία 20 χρόνια ήταν γνωστός στα Εξάρχεια, όπου στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 50 διατηρούσε το γνωστό τσιπουράδικο «Ο Τσέλιγκας», που πολλές φορές μετατρεπόταν σε πεδίο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Ο Αντώνης Τριχιάς ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο, που πάνω από οκτώ δεκαετίες σαλπίζει στη χώρα μας το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Χαρά και τα παιδιά του Θανάσης και Χριστίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Καισαριανής, 40 ευρώ και 10 ευρώ ο συμπατριώτης του Δημοσθένης Οικονόμου.

  • Το 40ήμερο μνημόσυνο του Αντώνη Τριχιά θα γίνει την Κυριακή 2 Μάη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικόλαου Πευκακίων (Εξάρχεια).

* * *

Ο αντιστασιακός Μίμης και η συντρόφισσά του Δήμητρα από τους Ταξιάρχες (Θολό) Ηλείας προσφέρουν για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Ηλείας, 50 ευρώ ως δεύτερη δόση.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα Χρόνης Δημακάκης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος ως το θάνατό του, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

Η γυναίκα του Ελένη Δημακάκη

* * *

Φωτ.

Ο Κώστας Σταυρόπουλος, που έφυγε από τη ζωή στις 7 Απρίλη 2004, στην Κατοχή ήταν διμοιρίτης του ΕΛΑΣ και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Μετά την Απελευθέρωση γνώρισε διωγμούς και ταλαιπωρίες. Εργάστηκε για το μεροκάματο πολλά χρόνια στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καλαμάτα.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΕΑΜ, αλλά και του ΚΚΕ για μια σοσιαλιστική κοινωνία, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΜΙΕΑ, ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Καλλιόπη και τα εγγόνια του 30 ευρώ, και ο συναγωνιστής του Ντίνος Μακρόπουλος από την Καλαμάτα 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού φίλου μου, συγχωριανού και συντρόφου Νίκου Σταματέλου, προσφέρω στην ΚΟ Καλαμάτας 40 ευρώ.

Χρήστος Ρήγας εκπαιδευτικός-αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ