Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν τον αυταρχικό κατήφορο

Τη βάρβαρη επίθεση της Αστυνομίας στο Λιτόχωρο και τον άγριο ξυλοδαρμό των δυο διαδηλωτών, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών φονιάδων από την περιοχή, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους διάφοροι μαζικοί φορείς της χώρας.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο των σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, με ψήφισμά του καταγγέλλει και καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό των φιλειρηνιστών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν, από την πρώτη ημέρα της εκλογής της δείχνει τη στάση που θα κρατήσει την επόμενη τετραετία. Επίσης, το ΔΣ των σπουδαστών της συγκεκριμένης σχολής του ΤΕΙ Χαλκίδας, δηλώνει τη συμπαράστασή του στους φιλειρηνιστές και σε κάθε φωνή αντίστασης εναντίον της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατά των αγωνιστών της ειρήνης που παλεύουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και την εθνική ανεξαρτησία, κατά των σχεδίων των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για μετατροπή της Ελλάδας σε επιθετικό όργανο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε, καταλήγουν, τους εμποροϋπαλλήλους να καταδικάσουν την τρομοκρατία της «νέας τάξης» και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

- «Στην παραλία του Λιτόχωρου και λίγες μόνο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει κατά τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις πολιτικές προθέσεις, που δεν είναι άλλες από την πλήρη υποτέλεια και το ραγιαδισμό μπροστά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της επιτροπής ειρήνης Λέσβου. Παράλληλα, επισημαίνουν, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί ωμή και φασιστική βία ενάντια στους αγωνιστές, γιατί τολμούν να διαπράξουν το «έγκλημα» να διαμαρτυρηθούν, επειδή περνάνε από το έδαφος της χώρας χιλιάδες ένοπλοι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, κατά παράβαση του Συντάγματος και να σκοτώνουν φίλους γειτονικούς λαούς.

Καλούμε, καταλήγουν, το λεσβιακό λαό να καταδικάσει το αποτρόπαιο περιστατικό της φασιστικής βίας, ιδιαίτερα ενόψει των μελλούμενων αρνητικών εξελίξεων που θα έχουμε σύντομα και στον αιγαιοπελαγίτικο χώρο, όπου διακυβεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

- Η Ε πιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου καλεί όλο το δημοκρατικό λαό του νησιού και του φορείς του, να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης που φέρνουν στη μνήμη μας εικόνες από το παρελθόν μετεμφυλιοπολεμικού ελληνικού κράτους και της πλήρους υποταγής.

Καλούμε, συνεχίζουν στο κείμενο της ανακοίνωσή τους, κάθε πατριώτη που αντιστάθηκε και αντιτάχθηκε στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας που έχει την απαίτηση να φύγουν οι βάσεις των Αμερικάνων από την πατρίδα μας και να σταματήσει η εξάρτηση και η δουλοπρέπεια της κυβέρνησης να πυκνώσει τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Να βρίσκεται, επισημαίνουν, σε ετοιμότητα για αγώνες κατά της νέας σφαγής που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Και καταλήγουν: «Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας. Τα σχέδια των φορέων του Ευρωατλαντικού φασισμού δε θα περάσουν. Η επιχείρηση τρομοκρατίας δε θα περάσει. Ο λαό μας δεν προσκυνά».

- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Η στημένη προβοκάτσια στο Λιτόχωρο, μας θυμίζει μια άλλη εποχή, όπου δημοκρατικοί πολίτες με υπηρεσιακά σημειώματα καλούνταν στην αστυνομία για "υπόθεσή τους", τους οποίους αφού τους βασάνιζαν κατά τον πιο απάνθρωπο τρόπο, γιατί αρνούνταν να αποκηρύξουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ύστερα με χαλκευμένες κατηγορίες τούς έστελναν στα δικαστήρια και τις φυλακές, πολλές δε φορές και στον τάφο».

Πρόκειται, επισημαίνουν, για προσφιλή μέθοδο του κράτους, του νόμου και αστυνόμου, που άλλοτε αντιδραστικά και άλλοτε «εκσυγχρονιστικά», θέλει να επιβάλει με την απάνθρωπη βία, την πολιτική των κυρίαρχων πολιτικών και ταξικών δυνάμεων, την πολιτική του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Το ΔΣ της ΠΟΛ, καταγγέλλει τέλος, τη βάρβαρη επίθεση κατά των ειρηνικών διαδηλωτών, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα κακοποιημένα μέλη του ΚΚΕ και καλεί τη νέα κυβέρνηση να σεβαστεί όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, τα οποία είναι δικά τους, έχουν αποκτηθεί με πολύ αίμα και αμέτρητες θυσίες και δεν εκχωρούνται σε καμία κυβέρνηση, προς χάριν των ΝΑΤΟϊκών εισβολέων.

- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για την εγκληματική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των αγωνιστών της ειρήνης στη Γρίτσα Λιτόχωρου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας.

«Η εγκληματική επίθεση αποδεικνύει ότι η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την αυταρχική της πολιτική και την πλήρη υποταγή της στους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Τέτοιες επιθέσεις που θυμίζουν μαύρες εποχές δε θα περάσουν, μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», σημειώνεται στο ψήφισμα του Συλλόγου.

- Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κ. και Δ.Μακεδονίας εκφράζει τη συμπαράσταση της «στα θύματα των σκοτεινών δυνάμεων, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη σ' όσους θέλουν να επαναφέρουν μεθόδους βίας με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς και τη χρησιμοποίηση των αστυνομικών σε αντιπαράθεση με το λαό».

«Μετά τα "ευχαριστώ" και τα "περάστε παρακαλώ" στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, χρησιμοποιήσατε και το ξυλοφόρτωμα με τραυματισμούς σε εκπρόσωπο του λαού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενός Κνίτη, προκειμένου να μην στεναχωρεθούν τα αμερικανάκια», τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

- Επίσης το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης «καταδικάζει την άνανδρη συμπεριφορά των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας για το βάρβαρο ξυλοδαρμό των μελών του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ