Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Εξαγγελίες... εξυγίανσης και έμμεσες απειλές

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στους διαπιστευμένους συντάκτες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, ανακοίνωσε χτες τις προτεραιότητες και τη φιλοσοφία της κυβέρνησης. Το βάρος, εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων, και πάλι θα δοθεί στη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού.

Το «οξύμωρο» αλλά και άκρως ενδεικτικό είναι ότι, όπως ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο υφυπουργός, το μοντέλο έχει αποτύχει (από την ίδρυσή του «το αποτέλεσμα είναι αρνητικό»), όμως απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι η αλλαγή αλλά η στήριξή του. Για να μην καταρρεύσει λοιπόν θα παρθούν «νέα» μέτρα αναπαλαίωσης και εξωραϊσμού του. Σε μια προσπάθεια να «αθωωθούν» το σύστημα και η φιλοσοφία του και να παρουσιαστούν ως ένοχες, κακές, μεμονωμένες και συγκυριακές συνιστώσες του. Στόχος ν' απενοχοποιηθεί και να ξαναγίνει ελκυστικό, δηλαδή εμπορεύσιμο, το προϊόν.

Η ΝΔ, όπως μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκαναν, θα δώσει «φιλί ζωής» στις ανώνυμες εταιρίες και τους επιχειρηματίες τους. Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα (ξανα)γίνουν ρυθμίσεις αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες: «Γίνονται συζητήσεις, ώστε να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης, προς όλες τις κατευθύνσεις. Οταν θα έρθει η ώρα θα διαμορφώσουμε την πρόταση». Το γνωστό σκηνικό, στήνεται πάλι στο όνομα «της εξυγίανσης και της ανάπτυξης», των ομάδων και του αθλητισμού. Στην πραγματικότητα όμως, όπως έχει αποδείξει και το παρελθόν, θα ωφεληθούν οι εκμεταλλευτές τους.

Εστω και αν, για να μετριαστούν οι εντυπώσεις της νέας ευνοϊκής μεταχείρισης, στους κατ' εξακολούθηση παραβάτες, ο Γ. Ορφανός, υποσχέθηκε πως: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά παραβίαση των κανόνων που θα τεθούν. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία, ας το λάβουν υπόψη τους». Και ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται να ρυθμίσουμε και να δώσουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Θα εξετάσουμε ποιοι φταίνε και θα τιμωρηθούν. Να το ξέρουν όλοι όσοι σήμερα χαίρονται και νομίζουν ότι θα είναι και αύριο στις θέσεις που κατέχουν για να κάνουν τα ίδια».

Επίσης σε μια προσπάθεια, επίδειξης πυγμής και άλλης τακτικής, απηύθυνε, ενόψει του αυριανού τελικού κυπέλλου, «πρόσκληση - πρόκληση σ' αυτούς στους οποίους ανήκει ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Η συνεισφορά τους στο ποδόσφαιρο δεν αποτιμάται μόνο με τα χρήματα τα οποία διαθέτουν, αλλά κυρίως μετριέται και με τη διάθεση αποτροπής αρνητικών εικόνων. Ο,τι λοιπόν προκύψει στο γήπεδο, θα απεικονίζεται και σ' αυτούς. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, που είναι απαραίτητα, για να υπάρχει τάξη και θα υπάρχει. Ας αναλάβουν κι οι υπόλοιποι τις δικές τους ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ