Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στους δρόμους για την ειρήνη σ' όλες τις πόλεις

Τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή μεγάλη Πορεία Ειρήνης, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης, ετοιμάζουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι από το Δημαρχείο Σταυρούπολης. Εκεί ο φιλειρηνικός λαός της Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί τους αθλητές -σκυταλοδρόμους, που θα μεταφέρουν τη σημαία της Ολυμπιάδας Ειρήνης από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Στο μεταξύ, στην πορεία προς την κορύφωση των δράσεων, σήμερα, Σάββατο 8 του Μάη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες στην εποχή της "νέας τάξης"». Η ημερίδα θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία». Εισηγητές θα είναι οι:

- Αντώνης Δογάνης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

- Σωτήρης Γιάτσης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

- Διονύσης Ψωμιάδης, αντινομάρχης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση 18 «ανώνυμων» αθλητών και παραγόντων του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη τιμής για την πολύχρονη, ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά τους στο λαό και στη νεολαία της πόλης.

Το πρόγραμμα της πορείας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της αυριανής πορείας Ειρήνης περιλαμβάνει:

- Στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο εκπαίδευσης των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η συγκέντρωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς.

- Στις 9.30 π.μ. έναρξη σκυταλοδρομίας Ειρήνης με τη συμμετοχή αθλητών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τη σημαία της Ολυμπιάδας Ειρήνης από τη Νέα Σάντα στη Θεσσαλονίκη.

- Στις 12 μ. συγκέντρωση ειρηνοδρόμων μπροστά στο Δημαρχείο Σταυρούπολης.

- Στις 12.30 μ.μ. άφιξη των σκυταλοδρόμων και λήξη της σκυταλοδρομίας. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Αντίστασης που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο. Εναρξη της μαζικής Πορείας Ειρήνης.

- Στη 1.15 μ.μ. ένταξη στην πορεία, των αθλητών ΑΜΕΑ που θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Μνημείο του Ελληνοπολωνού αντιστασιακού αθλητή Γ. Ιβάνοφ, εκτελεσμένου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

- Στη 1.45 μ.μ. στάση στο Μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Παγκαπνεργατικού Σωματείου και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των δολοφονημένων εργατών το Μάη του '36.

- Στις 2 μ.μ. άφιξη της πορείας στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της ΕΔΥΕΘ, κατάθεση στεφάνων.

Στις άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης διοργανώνονται τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με πρωτοβουλία των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης και τη συνεργασία άλλων μαζικών φορέων.

- Στην Καβάλα την Κυριακή 9 του Μάη, στις 10 π.μ., θα γίνει η συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη και στη συνέχεια θα γίνει αγώνας δρόμου.

- Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9 του Μάη, θα γίνει Πορεία Ειρήνης. Θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από το Παλιό Νοσοκομείο (τέρμα Καβύρη).

- Στην Κομοτηνή, την Κυριακή 9 του Μάη, στις 11 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία.

- Στην Ξάνθη, την Κυριακή 9 του Μάη θα γίνει συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, που θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει πορεία.

- Στην Ημαθία, η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 9 του Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Νάουσας. Η συγκέντρωση θα πλαισιωθεί από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Στην Κοζάνη, την Κυριακή 9 του Μάη θα γίνει Πορεία Ειρήνης. Θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση.

- Στην Πτολεμαΐδα, την Κυριακή 9 του Μάη οργανώνεται συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το Πολύκεντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ