Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παραμυθάδες και παραμυθιαζόμενοι

Είναι καιρός να σταματήσουν να «παραμυθιάζονται» και οι παραμυθάδες. Ο λόγος για εκείνους τους εκπροσώπους των λεγόμενων «μικρομεσαίων» επιχειρήσεων που θεωρούν ότι έχοντας 5-6 εργαζόμενους αποτελούν, για την κυβέρνηση και την ΕΕ «υπολογίσιμη δύναμη». Είναι αυτοί που αρνούνται να αναγνωρίσουν τις πραγματικές αιτίες για τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων και μετατρέπονται οικειοθελώς στους πιο ένθερμους οπαδούς της καταστροφικής πολιτικής για τους ΕΒΕ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μια πρόσφατη πρωτοβουλία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπει τη διαμόρφωση της λίστας «Europe's 500» μικρομεσαίων επιχειρήσεων του 2004. Στόχος, η κατάρτιση καταλόγου με τις 500 καλύτερες επιχειρήσεις από τα 15 κράτη - μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με κριτήριο το «ρυθμό ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις. Αρκεί να απασχολούν τουλάχιστον... 50 εργαζόμενους! Κι αυτός ο διαχωρισμός αντανακλά την πραγματικότητα πίσω από τις γραμμές των ντοκουμέντων κυβέρνησης και ΕΕ, για το τι εννοεί όταν αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ