Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων του ΤΕΙ

Δελτίο Τύπου του Συμβουλίου του Ιδρύματος

Τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΤΕΙ Ηπείρου εκφράζει το Συμβούλιο Ιδρύματος. Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνει: «Είναι γνωστό ότι το ΤΕΙ Ηπείρου είναι ένα Ιδρυμα που απλώνεται σε τέσσερις νομούς της ΗΠΕΙΡΟΥ, φιλοξενώντας πάνω από 12.000 φοιτητές. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφθασε να έχει δεκατρία (13) Τμήματα, ενώ η αρχική του σύνθεση - το 1994 έτος ιδρύσεως - περιλάμβανε μόνο πέντε (5) Τμήματα. Ο όγκος δουλιάς αυξήθηκε κατακόρυφα, χωρίς παράλληλα να γίνει πρόσληψη Διοικητικού Προσωπικού - ελάχιστοι έχουν διοριστεί - με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στο προσωπικό αυτό.

Με διαφανείς διαδικασίες - μέσω ΑΣΕΠ - προσελήφθη Εκτακτο Προσωπικό και για τα Τμήματα - πέντε (5) τον αριθμό - που αποτελούσαν μέρος του έργου της διεύρυνσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΕΑΕΚ). Το προσωπικό που προσλήφθηκε ήταν εξειδικευμένο, κάλυπτε δε και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Τμημάτων της διεύρυνσης και άλλων Τμημάτων.

Εάν με το υπό ψήφιση Π.Δ. δε μετατραπούν οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, τότε σαράντα ένα (41) συνεργάτες, με επιστημονική επάρκεια και σημαντική εμπειρία, θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας στις 31.8.2004, ενώ πολλά από τα Τμήματά μας, μένοντας χωρίς Διοικητικό Προσωπικό, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Ως Διοίκηση του Ιδρύματος επανειλημμένα επισημάναμε στους αρμόδιους Υπουργούς το μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα και ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση Π.Δ.

Για τους παραπάνω λόγους συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Ιδρύματός μας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ