Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Υπεύθυνες οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων

Τη λήψη μέτρων για τους άνεργους ναυτικούς ζήτησε, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη

Οι πολιτικές τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που ακολουθούν πιστά τις αντεργατικές επιταγές της ΕΕ, είναι υπεύθυνες και για τη μεγάλη ανεργία των ναυτικών, κατήγγειλε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη.

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι η ανεργία των ναυτικών αγγίζει το 20%, αλλά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, στην απάντησή του, αρκέστηκε σε γενικότητες που δεν περιλάμβαναν την παραμικρή ουσιαστική δέσμευση.

Ο υπουργός απλώς είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος ναυτικός, να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», αλλά δεν είπε πώς θα γίνει αυτό. Ισχυρίστηκε δε ότι τον Απρίλη έχει αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και ήδη 300 άνεργοι από τους 2.800 που έχουν καταγραφεί στο γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας έχουν βρει εργασία.

Την ανεργία δεν μπορεί να τη λύσει η κυβέρνηση γιατί δε θέλει, τόνισε η Ε. Παντελάκη και υπογράμμισε ότι δε φτάνουν οι όποιες προθέσεις, γιατί είναι η πολιτική αυτή που γεννά και αναπαράγει την ανεργία.

Με τη συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση, συνέχισε, ζητάμε την εφαρμογή του νόμου, σχετικά με την αύξηση των οργανικών θέσεων και τη διατήρησή τους. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι οι ασυρματιστές έχουν πεταχτεί έξω από την ακτοπλοΐα και η κυβερνήσεις δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο και ενώ από το 1988 μέχρι σήμερα η ελληνόκτητος ναυτιλία έχει αποκτήσει 1.000 νέα πλοία, έχουν χαθεί 20.000 θέσεις εργασίας.

«Με την πολιτική που ασκείται από την ΕΕ και τη συμφωνία της τότε κυβέρνησης και της τότε αντιπολίτευσης, έχαναν πάντα οι ναυτεργάτες και κέρδιζαν πάντα οι εφοπλιστές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι όταν οι ναυτεργάτες διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους η κυβέρνηση έστελνε τα ΜΑΤ και τους άνοιγε τα κεφάλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ