Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ακρίβεια και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας:

«Το νέο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει το εισόδημα των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, έρχεται σε μια περίοδο που συνεχίζεται η ηθελημένη κωλυσιεργία, από τον ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της υπογραφής της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη στιγμή που και οι δύο πλευρές πρόκειται να υπογράψουν τη συνέχιση της λιτότητας!

Ακρίβεια και εισόδημα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της κερδοφορίας του κεφαλαίου από τη μια και της ανέχειας των λαϊκών μαζών από την άλλη. Είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ΟΝΕ.

Οταν με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύεται ότι, ακόμα και με εισοδήματα που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ το μήνα, μια τετραμελής οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα, όταν ένα ζευγάρι συνταξιούχων χρειάζεται πολύ περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα, όταν τα νέα ζευγάρια χωρίς παιδί χρειάζονται πάνω από 1.500 ευρώ και οι μισθοί - συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι, τότε η κατάσταση στην αγορά έρχεται να λειτουργήσει ως πυροκροτητής σε ένα εξαιρετικά εύφλεκτο μείγμα. Είναι στάχτη στα μάτια των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ότι ο καθορισμός των τιμών ή ο έλεγχος των ανατιμήσεων είναι ατομική ευθύνη του καταναλωτή ότι μπορεί να εξαρτηθεί και από τη δική του καταναλωτική συμπεριφορά. Οσοι επικαλούνται τη «δύναμη του καταναλωτή», υπονομεύουν τη δύναμη της εργατικής πάλης.

Το ΚΚΕ, με αφορμή και τις προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι η αγορά θα ρυθμιστεί, καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις (1.100 ευρώ και 800 ευρώ αντίστοιχα). Να καταδικάσουν τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών και άλλων οργανώσεων, που συναινούν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ παριστάνουν τους υποστηρικτές των εργατικών συμφερόντων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στις ευρωεκλογές τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ