Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ο δρόμος του ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλιάς, του αγώνα άνοιξε και για την εκπαίδευση, μετά τη χτεσινή ιδρυτική σύσκεψη για τη συγκρότησή του στο χώρο των εκπαιδευτικών. Η αίθουσα του ξενοδοχείου της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, έγινε χώρος έκφρασης της αγανάκτησης των εκπαιδευτικών για την κατάσταση της Παιδείας, την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, την πορεία υποταγής που προδιαγράφουν οι υποταγμένες ηγεσίες στα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Μαζί και η σιγουριά ότι ο δρόμος του συντονισμένου ανυποχώρητου αγώνα θα οδηγήσει στην ανατροπή αυτού του σκηνικού προς όφελος του λαού.

Οπως τόνισε στην εισηγητική του ομιλία ο Ν. Ζώτος, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Αιγάλεω, η αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η σημερινή λειτουργία του σχολείου δείχνουν ότι «το μέλλον θα είναι δυσοίωνο και σκοτεινό, αν δεν αντισταθούμε με τα δοκιμασμένα όπλα της ενότητας και της ενιαίας ταξικής δράσης». Και κάλεσε τον κάθε εκπαιδευτικό να διδάξει με αξιοπρέπεια το μάθημα της αντίστασης και της προοπτικής, αγωνιζόμενος από κοινού με τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους άλλους εργάτες, το μικρομεσαίο αγρότη, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης «για να χτίσει την ελπίδα».

Στη γέννηση και τη δράση του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του, τονίζοντας ότι δεν αρκείται στο να αντιπαλεύει τις συνέπειες των προβλημάτων, αλλά φτάνει στη ρίζα τους, την πολιτική που τα γεννά, συγκρούεται και στοχεύει στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ακολούθησε πλήθος παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, ενώ η σύσκεψη έληξε με τη σύσταση Παναθηναϊκής Επιτροπής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ