Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Ξεχέρσωμα»...

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Η Βενεζουέλα θα φέρει το θέμα της παρουσίας και δράσης Κολομβιανών παραστρατιωτικών στην προσεχή συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών», δήλωσε χτες στο Venpres ο πρέσβης της Βενεζουέλας Χόρχε Βαλέρο, προσθέτοντας ότι ήδη το ζήτησε από τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής, πρέσβης Λουίς Καλάνα να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη κίνηση ενημέρωσης και καταγγελίας της Βενεζουέλας σε διεθνή οργανισμό, ενώ ο Χόρχε Βαλέρο πρόσθεσε ότι πολλοί πρέσβεις έχουν ήδη εκφράσει τη βαθιά ανησυχία τους για την «ύπαρξη αυτού του είδους μακάβριου τριγώνου που έχει εγκατασταθεί, το οποίο συνίσταται από ελιτίστικες βενεζουελάνικες ομάδες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου σε έναν απειλητικό συνδυασμό με αντικαστρικές ομάδες στο Μαϊάμι και στην πολιτεία της Φλόριδα και των παραστρατιωτικών».

Και ενώ πια αρχίζει ο διπλωματικός αγώνας της Βενεζουέλας για την αποκάλυψη και καταγγελία του «μακάβριου τριγώνου», οι συλλήψεις και οι έρευνες συνεχίζονται. Συλλήψεις έγιναν στα σύνορα των επαρχιών Ανσοατεγκουί και Γκουαρίκο, στο Πουέρτο Κρους και στο κάντρι κλαμπ στο Λόμας ντε λα Λαγκουνίτα ανατολικά του Καράκας. Επίσης, κατασχέθηκαν σε διάφορες εφόδους εκατοντάδες χιλιάδες πυρομαχικά στην επαρχία της Αράγουα καθώς και μηχανή παραγωγής ταυτοτήτων, κλεμμένα οχήματα κ.ά.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας Χερμάν Μουνταραίν δήλωσε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σαφή και ιστορικά ευρήματα, ώστε να επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει μέρος στην επιχείρηση που είχε στόχο την εξόντωση του Ούγο Τσάβες Φρίας και ανακαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τον Μουνταραίν, τα στοιχεία που συγκεντρώνονται «αποκαλύπτουν ότι οι παραστρατιωτικοί διείσδυσαν στη Βενεζουέλα με την αρωγή ή υπό την αιγίδα διαφόρων ομάδων που εμμένουν στην οδό των τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια στη συνταγματική τάξη» και πρόσθεσε πολύ χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ανεύθυνο να δηλώσω ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχει βάλει τη σφραγίδα του στην υπόθεση των παραστρατιωτικών».

Επίσης, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας και της Εθνοφρουράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ