Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνέδριο προς τιμήν του Ι. Μανωλεδάκη

Από το ΚΚΕ χαιρέτισε ο Χρ. Κόφφας

Ξεκίνησε χτες στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ το συνέδριο του Τμήματος Νομικής με θέμα το τρίπτυχο «Δημοκρατία - Ελευθερία - Ασφάλεια», οι εργασίες του οποίου γίνονται προς τιμήν του καθηγητή του Ποινικού Δικαίου Ιωάννη Μανωλεδάκη, που εγκαταλείπει την ενεργό ακαδημαϊκή δράση τον ερχόμενο Αύγουστο. Δεκάδες εκπρόσωποι από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και εκατοντάδες παλιοί και νέοι φοιτητές του Ιωάννη Μανωλεδάκη παραβρέθηκαν στη χτεσινή εναρκτήρια εκδήλωση, για να τιμήσουν το μεγάλο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του ακαδημαϊκού δασκάλου. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το βράδυ του Σαββάτου.

Από μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση απηύθυνε ο Χρήστος Κόφφας, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ, ο οποίος ευχαρίστησε «τον άνδρα, τον επιστήμονα για το σθένος ενάντια στους πολέμους και στους τρομονόμους, καθώς και για την έμπρακτη συμπαράστασή του με το επιστημονικό του κύρος στην επιτυχή αντιμετώπιση των διώξεων που υποστήκαμε ως Οργάνωση για την εναντίωσή μας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Είναι ένα παράδειγμα στάσης στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως ανθρωπότητα, ως κοινωνία, ως λαός». Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Πρύτανης και καθηγητές του ΑΠΘ.

Στη χτεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου μίλησαν ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, καθώς και ο καθηγητής της Νομικής Νίκος Παρασκευόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συρρίκνωση των ελευθεριών με πρόσχημα την ασφάλεια, αλλά και στην άρση ζωτικών θεσμών του νομικού πολιτισμού, όπως η απαγόρευση των βασανιστηρίων, από τους «ισχυρούς» της Γης. Παίρνοντας το λόγο μέσα σε χειροκροτήματα ο Ιωάννης Μανωλεδάκης αναφέρθηκε στη σημασία του τρίπτυχου «Ελευθερία - Δημοκρατία - Ασφάλεια» ως συστατικών στοιχείων της ιδανικής πολιτείας, σημείωσε ωστόσο ότι σήμερα το πρόσχημα της εξωτερικής ανασφάλειας αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου για τη συρρίκνωση των λαϊκών ελευθεριών και την αντιμετώπιση των εκρήξεων που δημιουργεί η διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ