Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ
Απαιτούν αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους

Στο πλευρό τους ο βουλευτής του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης

Πλήθος παρατυπιών για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εξετάσεις αναγνώρισης πτυχίων Ιατρικής της αλλοδαπής και για τον τρόπο αντιμετώπισης του κοινού από το ΔΙΚΑΤΣΑ, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή Αποφοίτων Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής. Οι απόφοιτοι απαίτησαν για άλλη μια φορά να αποκατασταθεί η αδικία που δημιουργήθηκε με την αυθαίρετη άνοδο της βάσης στην εξεταστική του Νοέμβρη (2003) με έκδοση συμπληρωματικής λίστας επιτυχόντων, να υπάρχει σαφής ορισμός της διαδικασίας των εξετάσεων (βιβλιογραφία, επαρκής χρόνος εξέτασης, μη εφαρμογή του συστήματος αρνητικής βαθμολογίας) και να προωθηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους αποφοίτους των χωρών που εντάχθηκαν ή είναι υπό ένταξη στην ΕΕ.

Θυμίζουμε ότι το κύριο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην εξεταστική του Νοέμβρη (2003) είναι ότι 850 περίπου πτυχιούχοι Ιατρικής απορρίφθηκαν σε ένα ή και στα δυο μαθήματα των εξετάσεων, καθώς η βάση (που σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση ήταν «5 στα 10») ανέβηκε αυθαίρετα στο «50 στα 80» κι αυτοί είχαν βαθμολογηθεί από 40 έως 50 (στα 80). Από τους εξεταζόμενους που έπιασαν τη βάση σύμφωνα με το νόμο αλλά κόπηκαν, οι 350 περίπου προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να δικαιωθούν, αλλά η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί στις 6 Οκτώβρη 2004.

Στο πλευρό των αποφοίτων παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης, που πρόσφατα είχε κάνει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους. Χτες στην τοποθέτησή του, κάλεσε τους αποφοίτους να αναζητήσουν κοινωνικές συμμαχίες στο φοιτητικό κίνημα και να συνεχίσουν τον αγώνα όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους αποφοίτους που θα έρθουν αργότερα, γιατί έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα από πολλούς και υψηλά καταρτισμένους γιατρούς. Σημείωσε επίσης ότι η αντιμετώπιση που συνάντησαν οι απόφοιτοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το προηγούμενο διάστημα καθοριζόταν από την προεκλογική περίοδο, ενώ από τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να το επιλύσει.


Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Θ. Κασσίμης της ΝΔ και Χρ. Πρωτόπαππας του ΠΑΣΟΚ, που αρκέστηκαν να χαϊδέψουν τ' αυτιά των αποφοίτων, αναγνωρίζοντας την αδικία εις βάρος τους και την παρανομία του ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά δεν αναγνώρισαν τις ευθύνες των κομμάτων τους και δε δεσμεύτηκαν για ουσιαστική λύση. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Ρουμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ