Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
«Πέταξε» ο Πατακός...

Νέα οικονομική απάτη από το μεγαλέμπορα φρούτων Πατακό

Θύματα της απατεωνιάς κι άλλου μεγαλέμπορου φρούτων «έπεσαν» πολλοί μηλοπαραγωγοί της Αγιάς καθώς, για μια ακόμα φορά, «πληρώθηκαν» με ακάλυπτες επιταγές! Υστερα από τη μεγάλη οικονομική απάτη σε βάρους τους, για την παραγωγή του 2002, του μεγαλέμπορου Βαρσαριάδη, οι Αγιώτες μηλοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα για μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους αξίας 160.000.000 δρχ.

Ο νέος, επιτήδειος μεγαλέμπορας Πατακός, αφού έδωσε στους παραγωγούς ακάλυπτες επιταγές για την παραγωγή του 2003, έφυγε, κατά πληροφορίες στην Ισπανία όπου και καρπώνεται τον ιδρώτα και τον κόπο μιας χρονιάς, ενώ, προηγουμένως, φρόντισε το κατάστημα που εδώ και χρόνια είχε στην Αθήνα, να το μεταβιβάσει σε άλλο άτομο. Το μέγεθος της απάτης, δεν περιορίζεται στην Αγιά, αλλά αφορά και άλλα μέρη της χώρας όπως Καστοριά, Κατερίνη και σύμφωνα με πληροφορίες και στον Τύρναβο.

Οι εξαπατηθέντες αγρότες είναι ιδιαίτερα εξαγριωμένοι με τη νέα απάτη που στήθηκε σε βάρος τους και έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να «κυνηγήσουν» δικαστικά το μεγαλέμπορο Πατακό χωρίς, όμως, να έχουν μεγάλες ελπίδες να πάρουν τα χρήματά τους. Κι αυτό γιατί έχουν νωπή στη μνήμη τους την οδυνηρή εμπειρία της απατεωνιάς του Βαρσαριάδη, ο οποίος μπορεί, μεν, να δικάζεται και να καταδικάζεται από τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που του έχουν κάνει, αλλά αυτοί δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους πίσω.

Οι αγρότες καταγγέλλουν δε, ως ηθικό αυτουργό για τις απάτες, που έχουν έχουν οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα τους ίδιους και σε οικονομικό μαρασμό την επαρχία Αγιάς, την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, χτες του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ, που δεν παίρνουν μέτρα κατά της ασύδοτης δράσης των μεγαλεμπόρων, ώστε να μπει φρένο σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Οπως λένε, η νέα οικονομική απάτη του Πατακού, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχε ικανοποιηθεί το αίτημα που έθεσαν επανειλημμένα στα αρμόδια υπουργεία, να δίνονται εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες και για τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών που απαιτούνται.

Οπως, τόνισε, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αγιά ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γ. Πατάκης, αυτά είναι φαινόμενα που «γεννά» η διαβόητη «ελεύθερη αγορά», η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που στηρίζουν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Και κάλεσε τους αγρότες να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές αυτά τα δύο κόμματα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για ν' αποκτήσουν δύναμη οι αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ