Κυριακή 23 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
«Ολυμπιακό» ηλεκτροκίνητο με αυτόματη μετάδοση

Ενα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με επαναστατικό σύστημα αυτόματης μετάδοσης κέρδισε το πρώτο βραβείο στους «Ολυμπιακούς Ιδεών», που διοργανώνει η Toyota. Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους νέους μηχανικούς και προωθεί λύσεις και εφαρμογές που ξεχωρίζουν.

Το αυτόματο σύστημα μετάδοσης ταχυτήτων, που βραβεύτηκε, αλλάζει ταχύτητες ανάλογα με την πορεία που ακολουθεί το όχημα και τις συνθήκες οδήγησης, όπως για παράδειγμα ανηφόρες ή κατηφόρες. Διακρίθηκε επίσης ένα τρίκυκλο που αλλάζει κατεύθυνση χωρίς τα κλασικά γκριπς, καθώς και ένα ηλεκτρικό όχημα διασκέδασης.

Στο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης υπήρξαν δυο μέρη: Το κατασκευαστικό, όπου οι υπάλληλοι της Toyota παρουσίασαν 15 πρωτότυπα οχήματα, και το τμήμα της έκθεσης, που με τη βοήθεια εντυπωσιακών γραφικών των computer παρουσιάστηκαν 14 φουτουριστικά αυτοκίνητα του 2050.

Παράλληλα, διεξήχθη και ένας θεαματικός διαγωνισμός, όπου αυτοσχέδια ρομπότ βρέθηκαν σε έναν αγώνα διελκυστίνδας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα τελευταία νέα σε ένα σεμινάριο ρομποτικής, όπου εκτέθηκαν και τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας. Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες οι επισκέπτες μπορούσαν να κάνουν test-brive με ένα «e-com» EV computer.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ