Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι βροχές «έπνιξαν» το βαμβάκι

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση στήριξη των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών

Τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν στους αγρότες της Θεσσαλίας οι άκαιρες βροχοπτώσεις, θέτει ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλώντας τον να απαντήσει συγκεκριμένα για το ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση και πότε, για την ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει: «Χιλιάδες στρέμματα με βαμβακοκαλλιέργεια έπαθαν εκτεταμένες ζημιές στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, λόγω των έντονων και άκαιρων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν αυτήν την περίοδο. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης χρειάζεται επανασπορά του βαμβακιού που απαιτεί πολλά έξοδα (αγορά σπόρων, καλλιεργητικά έξοδα κλπ.), ενώ ταυτόχρονα είναι ορατός ο κίνδυνος να σημειωθεί μειωμένη παραγωγή, γιατί λόγω της επανασποράς οι καλλιέργειες θα είναι όψιμες. Γι' αυτό και οι πληγέντες αγρότες διεκδικούν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων για την επανασπορά».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση καταβολή των εξόδων επανασποράς στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ