Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
«Η φλόγα της Εθνικής Αντίστασης θα καίει για πάντα»

Το 1ο Τακτικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα

Από τις εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ
Από τις εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ
Η διατήρηση της άσβεστης φλόγας της Εθνικής Αντίστασης 1941 -'49 και η συνέχιση των ιδεών της, των οραμάτων και των ιδανικών της στις νεότερες γενιές για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί άμεση αναγκαιότητα. Κόντρα λοιπόν στην αμαύρωση και διαστρέβλωση της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αναδείχνεται σε βασικό φορέα υπεράσπισης και προβολής της ιστορικής αλήθειας σχετικά με το Επος της Εθνικής μας Αντίστασης με την πλήρη συμπαράσταση των Αντιστασιακών Οργανώσεων των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ, αποτελώντας, μελλοντικά, τη συνέχειά τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 1ο Τακτικό του Συνέδριο του Συλλόγου, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων(Κάνιγγος) όπου και τέθηκαν οι στόχοι για το δυνάμωμα αλλά και τη συνέχιση αυτής της αγωνιστικής παράδοσης.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόρης Τουγλίδης, αφού παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο, την οργανωτική και λειτουργική που έκανε ο Σύλλογος τα δύο προηγούμενα χρόνια, θέτοντας τους νέους στόχους για πιο δυναμική παρέμβαση, υπογράμμισε την κατεύθυνση για παραπέρα, αποφασιστική ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων παραρτημάτων σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ, την ΠΟΑΟ και τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις. Το συντονισμό της δράσης με σκοπό «την επίλυση όλων των προβλημάτων των αγωνιστών, για την ηθική και υλική αποκατάστασή τους, καθώς και την υλοποίηση των στόχων για ανάδειξη των ιδανικών της Αντίστασης. Για να μπει η αυθεντική ιστορία της Αντίστασης στα σχολικά βιβλία, να ανεγερθούν μνημεία σε όλους τους ιστορικούς τόπους και τις πόλεις της πατρίδας μας».

Υπογραμμίζοντας τη συμβολή του ΚΚΕ στην Αντίσταση αλλά και στους σημερινούς αγώνες του λαού μας για κοινωνικά - λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το Συνέδριο, με ψήφισμά του προβάλλει την ανάγκη «όλοι να παλέψουμε για το δυνάμωμα και στην Ευρωβουλή του ΚΚΕ».

«Το μέλλον είναι δικό σας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΟ και πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου, για να συμπληρώσει: «Εσείς με την πάλη σας θα συνεχίσετε τον αγώνα των πατεράδων και των παππούδων σας... Ενώ, αναφερόμενος στις εκλογές της 13 Ιούνη, πρόβαλε πως «οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για μια άλλη ενοποίηση Ευρώπης, όπου θα κάνουν κουμάντο οι λαοί, όπως παλεύει το ΚΚΕ».

«Τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, και ιδιαίτερα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, προσπαθούν να κρατούν τον κόσμο σε μια πολιτική ομηρία», επισήμανε στη συνέχεια χαιρετίζοντας ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να συμπληρώσει: «Σήμερα αποσιωπούν τα πάντα στις ευρωεκλογές, θέλοντας να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις καταστροφικές συνέπειες. Για την ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, το ξερίζωμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ΕΒΕ της χώρας μας, κρατώντας τον κόσμο απληροφόρητο, στο σκοτάδι. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε». «Είστε οι συνεχιστές, η νέα βάρδια της ΕΑ», κατέληξε.

Την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Νίκαιας στο τιμητικό έργο του Συλλόγου εξέφρασε ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, τονίζοντας πως «τιμούμε την Εθνική Αντίσταση, με νέους αγώνες, με ανυπακοή στη Νέα Τάξη Πραγμάτων». Μάλιστα, δήλωσε πως ο δήμος θα προσφέρει αμέριστη τη βοήθειά του προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο για την καλύτερη λειτουργία του. Χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Β. Καμπούρης που κάλεσε, μάλιστα, σε συντονισμένους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα και με το σύνθημα για «αντίσταση - ανυπακοή - απειθαρχία» στην ΕΕ.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γ. Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ, Π. Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Χρ. Γκόγκογλου, από την ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ, Β. Ζούνης και Ν. Τσάγκας, από την ΠΕΕΠΠ, Στ. Λημνιού, από τη Δημοκρατική Μέριμνα, Γ. Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος της ΚΟΑ, Β. Κουμπούρης, απ' το ΠΑΜΕ και Γ. Γαβρίλης, μέλος του ΔΣ ΠΕΑΤΑΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ