Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Σε ρόλο απεργοσπάστη η διεύθυνση του «ΣΚΑΪ»

Με την απεργοσπαστική συμπεριφορά του διευθυντή και του υποδιευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ», του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του Χάρη Μπότσαρη, αντίστοιχα, σημαδεύτηκε η χτεσινή τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για να ανακληθεί η καταχρηστική και παράνομη απόλυση του Ν. Νικολακόπουλου αλλά και να ματαιωθούν απολύσεις που βρίσκονται στα «σκαριά».

Συγκεκριμένα, από τις 12 το μεσημέρι που ξεκίνησε η τρίωρη στάση εργασίας, τα δύο στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των παρισταμένων στο χώρο του σταθμού μελών του ΔΣ, αποφάσισαν, οργάνωσαν και εξέπεμψαν δημοσιογραφικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα, χωρίς την άδεια των απεργών συναδέλφων, τη δημοσιογραφική εργασία των απεργών, την οποία οι συνάδελφοι είχαν συντάξει και είχαν παραδώσει πριν την κινητοποίηση.

Συγχρόνως, απ' το σταθμό μεταδιδόταν και ανακοίνωση της διεύθυνσης στην οποία τονιζόταν ότι ο «ΣΚΑΪ» διαφυλάσσει «υψηλό επίπεδο απασχόλησης» για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι τους αμείβει με τον καλύτερο τρόπο (να σημειωθεί ότι αυξήσεις δόθηκαν μόλις την περασμένη Παρασκευή). Υπογραμμιζόταν επίσης, ότι η απόλυση ήταν «επιβεβλημένη» για τη «σωστή οργάνωση της δημοσιογραφικής δουλιάς».

Η προκλητική αυτή ενέργεια της διεύθυνσης του «ΣΚΑΪ», την οποία το ΔΣ καταγγέλλει στο ΕΣΡ, «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πάγια κατεύθυνση της ΕΣΗΕΑ ότι, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή κατά κανένα τρόπο η υποκατάσταση της δημοσιογραφικής δουλιάς (οποιαδήποτε είδηση ή σχόλιο) οποιουδήποτε άλλου προσώπου μέλους ή και μη μέλους της ΕΣΗΕΑ (ούτε καν διεθνούς Μέσου - «BBC», «Deutsche Welle» - ούτε φυσικά ηθοποιών, μουσικών παραγωγών κλπ.)», επισημαίνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, βασισμένο στο δίκιο του αιτήματος και κυρίως στη θέληση του συνόλου των συντακτών του «ΣΚΑΪ», οι οποίοι στήριξαν τη χτεσινή στάση εργασίας και συμμετείχαν στη συνέλευση, που πραγματοποίησε η Ενωση στο ραδιοσταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ