Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Σάκης και... ξερό ψωμί

Σ' εθνικό ζήτημα έχουν αναγάγει όλο αυτό το μήνα τη Γιουροβίζιον από τα ΜΜΕ, εθνικός ήρωας έχει γίνει ο Σάκης και εθνικός ύμνος της χώρας μας, όπως φαίνεται, το «Κούνα το».

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί χορεύουν στους ρυθμούς του Shake it, ενώ στα παράθυρα μέχρι και ο «διεθνολόγος» Θ. Δρούγος δίνει τις... πολιτικές διαστάσεις για τις ψήφους των χωρών.

Σοβαρά λεγόμενα κανάλια με πρωτοπορία δυστυχώς την κρατική τηλεόραση που αναλώθηκε στον «πολιτισμό» της Γιουροβίζιον, πανηγύριζαν για τον Σάκη και τη Γιουροβίζιον που «έσπασε το ρεκόρ της τηλεθέασης».

Πολιτικές διαστάσεις πήρε το «Κούνα το», αφού οι Ελληνες πήγαν να δώσουν τη «μάχη» για να πάρουν την... Πόλη. Εκεί βρέθηκε και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη δίπλα στο Σάκη, ενώ ο Σάκης πήγε στο Φανάρι και δάκρυσε παρακολουθώντας τη λειτουργία. Το «παρών» με ευχές έδωσαν και πολιτικοί μας μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Β. Μεϊμαράκης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν στείλει δημοσιογράφους όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην πατρίδα του Σάκη, την Κέρκυρα, που εάν ο Σάκης έβγαινε πρώτος, οι Κερκυραίοι θα έκαιγαν το.. νησί τους!

Στους ρυθμούς του «Κούνα το» λικνίζεται η ενημέρωση με τους κοιλιακούς του Σάκη και τις ακροβατικές του τούμπες. «Αγγίξαμε την κορυφή» με τον Ρουβά για τον ALTER, «Λαμπρή δεξίωση για Σάκη από τη δήμαρχο Αθηναίων» στο STAR, «αποκλειστικό» και δηλώσεις του μέσα στο αεροπλάνο, «Υποδοχή νικητή» ήταν ο τίτλος του ALPHA, του ΑΝΤΕΝΝΑ «υποδοχή νικητή», του MEGA «πανδαιμόνιο χτες από δεκάδες θαυμάστριες του Σάκη που τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο».

Τους «ταρακούνησε ή ταρακουνήθηκε;» ιδού το μείζον εθνικό ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν ν' απαντήσουν οι Ελληνες πολίτες, από τη στιγμή που ο Σάκης έχασε την... πρωτιά.

Για το σχέδιο του Κόφι Ανάν θα συζητούν οι Ελληνες πολίτες; Στο κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ της Βαγδάτης θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους; Με την αύξηση της βενζίνης και την ακρίβεια θ' ασχολούνται; `Η με τις ευρωεκλογές που ενώ είναι προ των θυρών οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ τις έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Προέχουν ο Σάκης, η Δάφνη Μπόκοτα που με αγωνία μας έστελνε τα μηνύματα πως η «Ελλάδα απειλείται» από τη Σερβία, την Ουκρανία, το Βέλγιο...

Η Ελλάδα «απειλείται» από τέτοιου είδους θεσμούς του μάρκετινγκ και της αγοράς. Από ξενόφερτα τραγούδια που καμία σχέση δεν έχουν με τις ρίζες του πολιτισμού μας, με τους μεγάλους συνθέτες μας, με τη γλώσσα μας και τους σημαντικούς Ελληνες ερμηνευτές.

Η ΕΡΤ «καμαρώνει» για το ρεκόρ της τηλεθέασης. Ποιος όμως θα πληρώσει τα σπασμένα γι' αυτό το «σόου», που κάθε άλλο παρά με το χαρακτήρα της κρατικής τηλεόρασης συνάδει;


Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ