Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Ωρα τελικού

Στο περίφημο στάδιο ΟΥΛΕΒΙ του Γκέτεμποργκ επικεντρώνονται σήμερα το βράδυ τα βλέμματα των φίλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού εκεί θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της «γηραιάς ηπείρου» για τη φετινή χρονιά. Ο δεύτερος στην τάξη θεσμός της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, φθάνει σήμερα στην κορυφαία του στιγμή με τη διεξαγωγή του τελικού ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μαρσέιγ (21.45 ΝΕΤ).

Η Βαλένθια χαρακτηρίζεται σαν η πιο σταθερότερη ισπανική ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια. Μετά από δύο αποτυχημένες παρουσίες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο τεχνικός της, Ράφα Μπενίτες, θέλει να πανηγυρίσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας με τη Μαρσέιγ.

Από την άλλη η Μαρσέιγ, πέντε χρόνια μετά την παρουσία της σε τελικό (πάλι στο ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την Πάρμα 1999) και 11 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού τροπαίου της, το πρωτάθλημα Ευρώπης το 1993, έχει την ευκαιρία να ξαναγυρίσει στα πρωτεία της Ευρώπης. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον τεχνικό της ομάδας, Ζοζέ Ανιγκό, αλλά και όλο το φίλαθλο κόσμο της Μασσαλίας, είναι αν θα αγωνιστεί στον τελικό ο τραυματίας Ντιντιέ Ντρογκμπά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ