Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τραπεζιτών... ευαισθησίες

Οτι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο της δημοσίας Παιδείας, η οποία πολιορκείται από όλες τις πλευρές από το ιδιωτικό κεφάλαιο, είναι άκρως ανησυχητικές, είναι γνωστό... Πόσο μάλλον που με τη δημόσια Παιδεία αποφάσισαν να ασχοληθούν και οι τραπεζίτες... Ετσι σε προχτεσινή εκδήλωση η τράπεζα «Eurobank» (όμιλος Λάτση), παρουσία της νυν αλλά και του πρώην υπουργού Παιδείας Γιανάκου και Ευθυμίου, παρουσιάστηκε το δεύτερο πρόγραμμα χορηγιών της Τράπεζας για το σχολικό έτος 2003 - 2004.

Εκεί βρήκε ευκαιρία η υπουργός Παιδείας να αναφέρει ότι «έχει μεγάλη σημασία η αποτελεσματική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα όταν το κράτος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες». Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι υπέταξε τη δημόσια Παιδεία στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας... Κυνικά η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «... η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι προϋπόθεση για την αύξηση της απασχόλησης. Ετσι, είναι αναγκαίο να συνδυάσουμε την Παιδεία με τις γνώσεις, τις επιστήμες και την αναβάθμιση των ικανοτήτων μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για την αύξηση της απασχόλησης». Ιδού λοιπόν το... όραμα και της νέας κυβέρνησης. Η δημόσια Παιδεία εξάρτημα και βραχίονας των επιχειρήσεων.

Για την ιστορία, η δήθεν ευαισθησία της Τράπεζας σημαίνει βραβείο 1.000 ευρώ σε κάθε αριστούχο μαθητή. Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι η εν λόγω Τράπεζα, όπως και οι άλλες έχουν γδάρει τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το αντίτιμο είναι ψίχουλα, που εξάλλου χρησιμεύουν και για τη διαφήμιση των... ευαγών ιδρυμάτων που απλώνουν τα πλοκάμια τους παντού.


Θ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ