Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Παραμύθι» για ακριβά... γούστα

Από τη μία «δράκοι». Από την άλλη «πρίγκιπες». Και από πίσω... Σίγουρα πολύ χρυσάφι. Ολα μοιάζουν σαν παραμύθι. Και κάποιοι προσπαθούν να το πλασάρουν και έτσι. Οπως και να 'ναι, σήμερα Πόρτο και Μονακό (21.45 ΜΕΓΚΑ) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τη φετινή χρονιά. Και φυσικά όλα τα κέρδη που θα αποφέρει στους νικητές (όχι ότι οι χαμένοι του τελικού θα είναι ριγμένοι) η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πίσω από το νικητή όλη η παρέα των εμπλεκόμενων (χορηγοί, μάνατζερ, μέτοχοι, διαφημιστές, γραφεία στοιχημάτων κλπ.) θα τρίβουν τα χέρια τους για την επιτυχημένη χρονιά. «Μπιγκ μπίζνες» ή σε μετάφραση «μεγάλες δουλιές» για όσους εμπλέκονται με το σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που αποτελεί το πιο πρόσφορο έδαφος για να κυλάει το χρήμα αυτή τη στιγμή. Με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο..

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη γιορτή της την ώρα που στην Ιταλία η κοινή γνώμη συγκλονίζεται για μια ακόμη φορά από σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. Την ίδια ώρα που ομάδες και ολόκληρα πρωταθλήματα είναι καταχρεωμένα και επιζητούν την κρατική βοήθεια προκειμένου να καλύψουν... λάθος διαχείριση από κάποιους επιτήδειους παράγοντες στο παρελθόν ή τις αλόγιστες σπατάλες. Χλιδάτες γιορτές αλλά και από την άλλη σκάνδαλα, πτωχεύσεις, ντόπιγκ, βία είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το παζλ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και το παραμύθι συνεχίζεται....

Ο τελικός των αουτσάιντερ

Στο «Αρίνα» του Σάλκε Μονακό και Πόρτο, τα δυο αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης, θα προσπαθήσουν η κάθε μια για τους λόγους της να τελειώσει με την απόλυτη επιτυχία τη φετινή χρονιά. Ντιντιέ Ντεσάμπ και Ζοζέ Μουρίνιο προετοίμασαν καταλλήλως του παίκτες τους έχοντας ο καθένας τα κρυφά χαρτιά του που στηρίζει πολλά. Μοριέντες και Ζουλί για τους Γάλλους και Ντέκο, Ντερλέι για τους Ιβηρες αναμένεται για ένα ακόμη παιχνίδι να είναι το βαρόμετρο για τις ομάδες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ