Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκέντρωση σήμερα για την ακρίβεια

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 9.30 το πρωί και πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, για να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για την ακρίβεια που καλπάζει και ροκανίζει τις πενιχρές συντάξεις και να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και του μαυραγοριτισμού. Την κινητοποίηση διοργανώνουν και έχουν καλέσει σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

«Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ζούνε όχι μόνο κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και της εξαθλίωσης. Δεν μπορεί να έχουμε τιμές Ευρώπης και συντάξεις και μισθούς Ασίας», σημειώνουν στην ανακοίνωση - κάλεσμα οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων και συμπληρώνουν: «Η αύξηση της τιμής των καυσίμων σήμερα, ο χειμώνας προηγούμενα, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν τέτοιες ανατιμήσεις στα αγαθά, τα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, είτε ως απλός θεατής, είτε με συμφωνίες κυρίων, δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι ασύδοτοι να οργιάζουν. Παράλληλα, έρχονται και νέες ανατιμήσεις στα φάρμακα, τόσο αυτά που έχουν μέχρι τρία ευρώ, αλλά και χιλιάδες άλλα, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια έκαναν χτες το πρωί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πρωτοβάθμιων σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα. Οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι εάν δε ληφθούν από την κυβέρνηση τα αναγκαία μέτρα κατά της ακρίβειας, που κάνει τη ζωή των εργαζομένων, όλων των μεροκαματιάρηδων ακόμα πιο δύσκολη, θα εντείνουν την αγωνιστική τους δράση.

Σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη, καταγγέλλουν την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βάρος των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων και επισημαίνουν: «Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, οι απλησίαστες τιμές στα εποχικά είδη στις λαϊκές αγορές, η συνέχιση των "στρογγυλοποιήσεων" του ευρώ προς τα πάνω, η ασύδοτη ελεύθερη αγορά σε συνδυασμό με την ανεργία, με την απασχολησιμότητα των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, με την καθήλωση και μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων έχουν γίνει εφιάλτης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ