Τετάρτη 26 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΟΧΙ στην υποβάθμιση των σπουδών

Κινητοποιούνται την Παρασκευή, ενάντια στην αναγνώριση των ΚΕΣ και την εμπορευματοποίηση της γνώσης

«Μέχρι τις Βρυξέλλες ν' ακουστεί καλά: Μόρφωση, ειδίκευση, για όλους μας δουλιά»!

Το γνωστό σύνθημα των φοιτητών, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ για την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), θα ακουστεί ακόμα μια φορά στους δρόμους της Αθήνας μεθαύριο Παρασκευή, αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι Νηπιαγωγών και ΜΙΘΕ (Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης) καλούν σε συλλαλητήριο, στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Σήμερα και αύριο, αναμένεται κι άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να καταδικάσουν την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, την αναγνώριση των ΚΕΣ, την υποβάθμιση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ και το καίριο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Παράλληλα, οι φοιτητές εναντιώνονται σε όλες τις μορφές ιδιωτικοποίησης που προχωρούν στα ιδρύματα, όπως η ύπαρξη και, σε μερικές περιπτώσεις, η αύξηση διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα ερευνών που «παραγγέλνονται» και χρηματοδοτούνται από ιδιωτικούς φορείς κ.ά.

Ολα αυτά, επισημαίνουν οι φοιτητές, εκπορεύονται από την πολιτική της ΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τις Συνθήκες της Μπολόνια, της Πράγας, του Βερολίνου και οδηγούν στην προσαρμογή τις ανώτατης εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για φθηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Απέναντι σ' όλα αυτά, απαιτούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους και πλήρη, σταθερή δουλιά για τους αποφοίτους πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους, με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ