Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
ΕΡΤ
Στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς

Σε 60 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος του προολυμπιακού και Ολυμπιακού προγράμματος της ΕΡΤ, ενώ οι υπεύθυνοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, κρατούν... εφτασφράγιστο μυστικό το πόσο που θα μπει στα... ταμεία της.

Συγκεκριμένα, το προολυμπιακό και Ολυμπιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο - διευθύνων της ΕΡΤ ΑΕ Αγγελο Στάγκο, μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Χουλιάρα, τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Κέκη και τους γενικούς διευθυντές Ενημέρωσης Γιώργο Λεβεντογιάννη, Τηλεόρασης Τζώνη Καλημέρη και Ραδιοφωνίας Αντώνη Ανδρικάκη. Εκεί, η διοίκηση της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμη κατά 90 - 95% για του Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ακόμα και αύριο να γίνονταν θα μπορούσαν να τους καλύψουν.

Το πρόγραμμα που θα καλυφτεί από τις τρεις τηλεοπτικές συχνότητες (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) περιλαμβάνει 1.100 ώρες μεταδόσεων από τις οποίες οι 640 με 650 ώρες θα είναι ζωντανό πρόγραμμα. Συγχρόνως, ακολουθώντας ξενόφερτη συνταγή, η ΕΡΤ επαναλαμβάνει το παράδειγμα του Σίδνεϊ και δημιουργεί έξι νέα Ολυμπιακά κανάλια, που θα εκπέμπουν από την ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA. Τα κανάλια αυτά, που θα καλύψουν 2.000 ώρες μετάδοσης, θα μπορούν όμως να τα παρακολουθούν μόνο τα 130.000 με 140.000 νοικοκυριά που διαθέτουν συνδρομητική τηλεόραση. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΡΤ, τα αγωνίσματα που θα μεταδίδονται από τη συνδρομητική τηλεόραση θα είναι μειωμένου... ενδιαφέροντος και θα είναι συμπληρωματικά του προγράμματος που θα εκπέμπουν σε ελεύθερη λήψη οι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3.

Πάντως, σε σχετική ερώτηση του «Ρ», για τα έσοδα που θα έχει η ΕΡΤ - την οποία τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν κάθε μήνα - απ' την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Αγγελος Στάγκος αρνήθηκε να απαντήσει. Αντί αυτού όμως ανέφερε το κόστος που έχει στην ΕΡΤ, ο εξοπλισμός και τα λειτουργικά έξοδα αλλά και το κόστος που προέκυψε από τη σχετική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της ΕΡΤ και της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 και η ΕΡΤ ανέλαβε την ιδιότητα του... Μεγάλου Εθνικού Χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση, το πρόγραμμα εμπορικής εκμετάλλευσης, η ΕΡΤ θα το ανακοινώσει σύντομα.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν από την ΕΡΤ και οι προολυμπιακές εκπομπές, οι οποίες θα είναι εκπομπές μνήμης και αναδρομής στην ιστορία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να εκπέμψει σήμα από το IBC. Για την κάλυψη μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων θα εργαστούν 1.100 άνθρωποι, από τους οποίους οι 120 θα είναι οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα, αλλά και τα γεγονότα εκτός σταδίων. Η διοίκηση της ΕΡΤ επισήμανε μάλιστα, ότι είναι σε φάση επεξεργασίας προγράμματος κάλυψης Παραολυμπιακών Αγώνων, στο οποίο η ΕΡΤ θα συμμετέχει κατά 50%.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη από κρατικό ραδιόφωνο, αναφέρθηκε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα καλύψουν λεπτό προς λεπτό τους αγώνες, από το πρότυπο στούντιο του IBC, ενώ το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη της Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη, το «COSMOS 93,6» κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα μεταδίδει μουσική απ' όλο τον κόσμο καθώς και μονόλεπτα δελτία ειδήσεων σε έξι γλώσσες. Το Δεύτερο Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα θα παίζει ελληνική μουσική αλλά και εκπομπές για τον Πολιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ