Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μουσική... διαμαρτυρία

Χτες στην πλατεία Κλαυθμώνος από τους συμβασιούχους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία οργάνωσαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος συμβασιούχοι διαφόρων κλάδων (υπουργείο Πολιτισμού, εκπαιδευτικοί κ.ά.) διαδηλώνοντας την απαίτησή τους για μόνιμη σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους.

Με τα συνθήματά τους που έγραφαν στα πανό και στις πικέτες τους «Το προεδρικό σας είναι κοροϊδία και μας οδηγεί στη μόνιμη ανεργία», «Μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ΠΔ των αποκλεισμών, στην αυταπάτη των κοινοτικών οδηγιών και των νομικίστικων διαδικασιών. Διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους για απόσυρση του νομοσχεδίου και να συμμετέχουν μαζικά στις 3 του Ιούνη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία. Το Συντονιστικό εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Ο Γιάννης Στεφάνου μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε στο «Ρ»: Είμαστε αντίθετοι στο ΠΔ γιατί αποτελεί όχημα για παράταση της ομηρίας, για απολύσεις, για μεγαλύτερη ακόμα διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Για τους ίδιους λόγους απορρίπτουμε τη γνωμοδότηση της ΟΚΕ που ουσιαστικά στηρίζει αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις». Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν η Κατερίνα Χαμηλάκη, συμβασιούχος στο υπουργείο Πολιτισμού υπογράμμισε: «Από τη μία μέρα στην άλλη βρισκόμαστε στη δουλιά και μετά στην ανεργία, χωρίς να ξέρουμε πότε θα μας ξαναφωνάξουν για δουλιά. Με αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αφού ακόμα και τον καιρό που δουλεύουμε, οι πληρωμές γίνονται με καθυστερήσεις».

Στη συναυλία συμμετείχαν τα συγκροτήματα, «Υπόγεια Ρεύματα», «Kamiza», «pimata» και οι «Γνωστοί Αγνωστοι».

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας οι συμβασιούχοι της πόλης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων. Μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία, στον υφυπουργό Παιδείας Σ. Ταλιαδούρο, ο οποίος βρίσκονταν στην πόλη τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ