Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόλογοι για τους συμβασιούχους

Παρέμβαση στη Βουλή του Αντ. Σκυλλάκου σε συζήτηση σχετικής Επερώτησης

Τις ευθύνες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους συμβασιούχους, ανέδειξε χτες στη Βουλή ο Αντ. Σκυλλάκος, μιλώντας κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι και τα δύο κόμματα είναι υπόλογα έναντι των συμβασιούχων, αφού στην αναθεώρηση του Συντάγματος ψήφισαν από κοινού διάταξη που απαγόρευσε τη μετατροπή των συμβάσεων, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν με χιλιάδες εργαζόμενους.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δε δικαιούται να καταθέτει Επερώτηση για το θέμα, αφού αυτό ήταν που διόγκωσε το φαινόμενο των συμβασιούχων. Αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική αυτή η στάση, πολύ περισσότερο που δεν κάνει την αυτοκριτική του για τα λάθη που έκανε πάνω στο θέμα όπως η διαδικασία της μοριοδότησης των συμβασιούχων. Ευθύνες, συνέχισε, έχει και η ΝΔ, όπως φάνηκε και από τη στάση της στην αναθεώρηση, αλλά και γιατί δε λύνει στην πράξη το πρόβλημα.

Η θέση του ΚΚΕ, τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία. Ο όρος «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», συνέχισε, χρησιμοποιείται από τα δύο κόμματα, όχι για την αποκατάσταση των εργαζομένων αλλά για τον περιορισμό του αριθμού αυτών που θα έχουν σταθερή δουλιά. Είπε για παράδειγμα ότι οι δασοπυροσβέστες που το καλοκαίρι ασχολούνται με την κατάσβεση των πυρκαγιών, θα μπορούσαν να συνεχίζουν να δουλεύουν όλο το χρόνο και να ασχολούνται με τις αναδασώσεις και την αναβάθμιση των δασών.

Και τα δύο κόμματα, συνέχισε ο Αντ. Σκυλλάκος, αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με το θέμα κάτω από την κοινωνική κατακραυγή, αλλά οι όποιες προβλέψεις τους αφήνουν αρκετούς εργαζόμενους εκτός δουλιάς, ενώ μένει απέξω ο ιδιωτικός τομέας και οι ΔΕΚΟ. Εμείς, κατέληξε, διαφωνούμε με τη λογική της προωθούμενης ρύθμισης, ενώ ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους 30.000 συμβασιούχους κάθε κατηγορίας είναι ζήτημα εάν θα ενταχθούν με τη ρύθμιση 7.000.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκαν σε αλληλοκατηγορίες για το ποιος από τους δύο ευθύνεται για την ύπαρξη του προβλήματος, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι ευθύνονται και οι δύο. Ο Πρ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη γνωμοδότησή του στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων, τότε η κυβέρνηση θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ