Κυριακή 30 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΑΠΩΝΙΑ. Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο τον περασμένο Απρίλη, για ενδέκατο κατά σειρά μήνα, λόγω των ισχυρών εξαγωγών του Τόκιο κυρίως στα κράτη της περιοχής της Ασίας, εξαγωγές οι οποίες στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το ιαπωνικό εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε το μήνα Απρίλη, κατά 30,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και έφθασε τα 1,0791 τρισεκατομμύρια γιεν (9,65 δισεκατομμύρια δολάρια).

«PARMALAT». H εισαγγελική αρχή του Μιλάνου διέταξε την παραπομπή σε δίκη του ιδρυτή του ομίλου «Parmalat», 28 διοικητικών στελεχών της εν λόγω επιχείρησης και τριών χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, για τη συμμετοχή τους σε λογιστικό σκάνδαλο πολλών δισ. ευρώ. Οπως αποκάλυψε δικαστική πηγή, επικεφαλής του καταλόγου των κατηγορουμένων είναι ο Καλίστο Τάντζι, ιδρυτής του ομίλου «Parmalat», της μεγαλύτερης επιχείρησης τροφίμων στην Ιταλία, η οποία κατέρρευσε τον περασμένο Δεκέμβρη υπό το βάρος των χρεών της.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πτώση για τρίτο κατά σειρά μήνα σημείωσε το Μάη η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των 28 τελευταίων μηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών «Ifo», που εδρεύει στο Μόναχο, ο δείκτης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης μειώθηκε το μήνα Μάη στους 96,1 βαθμούς, από τους 96,3 βαθμούς, στους οποίους βρισκόταν τον Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ