Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΟΧΙ στα ΚΕΣ, έξω οι εταιρίες απ' τις σχολές

Μαχητική η χτεσινή πορεία στην Αθήνα

«Καραμανλή - Κουτσίκου ακούστε το καλά: αυτή η οδηγία θα μείνει στα χαρτιά»! Ο λόγος για το σχέδιο οδηγίας της ΕΕ που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει τη γνωστή τροπολογία περί αναγνώρισης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), που συναντά την αντίθεση των φοιτητών.

Ξεκινώντας από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας φοιτητές και σπουδαστές με αποφάσεις των συλλόγων τους προχώρησαν σε μια μαχητική πορεία διαμαρτυρίας, που στηλίτευε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές: έξω οι εταιρίες απ' τις σχολές», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», ήταν μερικά από τα εύγλωττα συνθήματά τους. Αποφάσεις για τη χτεσινή κινητοποίηση είχαν πάρει οι σύλλογοι: Παντείου, Νηπιαγωγών, ΜΙΘΕ (Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης), Μαθηματικού, Γεωλογικού, ΣΓΤΚΣ (Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών) του ΤΕΙ Αθήνας, ΣΔΟ (Διοίκησης Οικονομίας) του ΤΕΙ Πειραιά, ΣΕΜΦΕ (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγων και Φιλοσοφικής.

Δεν ήταν, λοιπόν, λίγοι οι φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτών των συλλόγων και πορεύτηκαν αγωνιστικά. Πρώτος σταθμός τους το υπουργείο Παιδείας ή μάλλον όπως το χαρακτήριζαν με τα συνθήματά τους, το υπουργείο «της ΟΝΕ και της Ολιγαρχίας». Ενα τμήμα των φοιτητών μπήκε στην οδό Μητροπόλεως, αλλά ο κύριος όγκος τους προχώρησε. Πέρασαν μπροστά από το γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου επί της λεωφόρου Αμαλίας και τη Βουλή, για να δώσουν το μήνυμά τους: «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά: μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά»! Οι φοιτητές συνέχισαν και ολοκλήρωσαν της πορεία τους στα Προπύλαια απ' όπου είχαν ξεκινήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ