Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον αγωνιστή Γιάννη Νικολόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον συνεπή κομμουνιστή, στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, λογοτέχνη και ερευνητή με πλούσιο συγγραφικό έργο, Γιάννη Νικολόπουλο, είπαν χτες το απόγευμα συναγωνιστές και φίλοι στο δημοτικό νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Γ. Νικολόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα, μετά από μακροχρόνια αρρώστια. Σε όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα οποία και αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, έχοντας δοκιμαστεί τόσο σε τόπους εξορίας, αλλά και με διωγμούς και βασανιστήρια. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναπήρων Εθνικής Αντίστασης, μέλος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΚΜΕ και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, αλλά και του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Στην κηδεία του μίλησαν ο Φιλ. Μαυρογιώργης από την ΚΟΒ Λογοτεχνών, ο δημοσιογράφος Δημ. Χαλιβελάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ομοσπονδίας Αναπήρων της Εθνικής Αντίστασης, της ΠΟΑΟ. Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και ο Γερ. Αραβανής, μέλος της ΚΕ. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι του ΣΦΕΑ 1967-1974.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ