Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΝΑΥΛΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Χαράτσι που πλήττει το λαϊκό εισόδημα

Αμεσα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία των κατοίκων της νησιωτικής χώρας από την επερχόμενη νέα αύξηση 10% στα ναύλα των πλοίων, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος, κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το λαϊκό εισόδημα στα νησιά έχει μειωθεί σημαντικά προσθέτοντας ότι οι επιδοτήσεις τις οποίες πήραν οι εφοπλιστές το 2002 ήταν 3,5 δισ. δρχ. και το 2004 προβλέπεται να φθάσουν τα 14 δισ. δρχ. Εξέφρασε ταυτόχρονα τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους απεργούς ναυτικούς των ρυμουλκών και στα δίκαια αιτήματά τους.

Οπως είπε, «ζητούν να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει το 2003 και ταυτόχρονα να πάει στο 65% από 1.1.2004 η σύνταξη της σύμβασης του 2003. Η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι έτσι ώστε και οι ναυτεργάτες να είναι επαρκώς αμειβόμενοι. Και η δική μας πρόταση είναι για το 80% επί του βασικού μισθού, αντί για το 65% αλλά και οι κάτοικοι των νησιών και ειδικά των μικρών νησιών να έχουν ένα εισιτήριο που να είναι προσιτό. Διαφορετικά η ζωή τους στα νησιά πραγματικά γίνεται μαρτύριο».

Για επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε περίπτωση αυξήσεων, χωρίς κυβερνητική συγκατάθεση, μίλησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υποσχόμενος κρατική επιδότηση για αποκατάσταση του συγκοινωνιακού δικτύου μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν παρέλειψε να... κατηγορήσει τους απεργούς στα ρυμουλκά για «σκοπιμότητες ενόψει ευρωεκλογών»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ