Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορηματικά και μετά... βδελυγμίας

Κατηγορηματικά και μετά... βδελυγμίας διέψευσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δημοσιεύματα που αφορούσαν την παρουσία στη χώρα μας ένοπλων φρουρών της Ολυμπιακής αποστολής των ΗΠΑ.

Προχτεσινό δημοσίευμα του «Ρ» ανέφερε πως η κυβέρνηση αναζήτα «εύσχημους τρόπους» προκειμένου να ικανοποιήσει αίτημα για την παρουσία στην Ελλάδα δύναμης των ΗΠΑ αποτελούμενη από ειδικούς στην αντιτρομοκρατία. Η δύναμη θα παραμείνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η παρουσία αυτή να καλυφθεί κάτω από το μανδύα του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή του. Χτες, «ΤΑ ΝΕΑ» έκαναν λόγο για συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με τους Αμερικανούς, συμφωνία που έγινε το διάστημα που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε επισκεφτεί τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφωνήθηκε η παρουσία 150 φρουρών των αθλητών των ΗΠΑ, η κατάρριψη κάθε αεροπλάνου το οποίο θα έχει καταληφθεί από αεροπειρατές και ο έλεγχος όλων των εμπορευματοκιβωτίων που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά ή σε άλλα λιμάνια. Ο Θ. Ρουσόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι είναι η πολλοστή φορά που διαψεύδεται κάτι τέτοιο. Με δηλώσεις του ο Γ. Βουλγαράκης τονίζει ότι «δεν τίθεται και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί τέτοιο ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ