Κυριακή 6 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 6/6
  • Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα
    Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα
    Νεαροί χορευτές ηλικίας 14 - 19 ετών διεκδικούν στη σκηνή του Ηρωδείου τα μετάλλια του «Διεθνούς Διαγωνισμού Μπαλέτου Genee». Οι χορογραφίες είναι των Antony Dowson και Christopher Hampson.
Δευτέρα 7/6
  • Συναυλία του Μπράιαν Φέρι, στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Τρίτη 8/6
  • Φλαμένκο φιέστα σήμερα και αύριο, στο Λυκαβηττό. Συμμετέχουν οι μεγάλοι χορευτές Carmen Cortes, Belen Maya, Rocio Molina, Alejandro Granados και ο Miguel Angel Berna με τις καστανιέτες, ο βιρτουόζος πολυβραβευμένος κιθαρίστας Gerardo Nunez και πλειάδα αξιόλογων μουσικών και τραγουδιστών.
Τετάρτη 9/6
  • Την αριστουργηματική όπερα του Βέρντι «Ναμπούκο» παρουσιάζει η Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, μέχρι τις 12/6, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν: Alberto Mastromarino - Boris Stachenko (Nabucco), Maria Guleghina - Lucia Mazzaria (Abigaille), Francesco Ellero D' Artegna - Andrea Silvestrelli (Zaccaria), Σταμάτης Μπερής - Δημήτρης Σιγαλός (Ismaele), Βικτόρια Μαϊφάτοβα - Μαρίτα Παπαρίζου (Fenena) κ.ά.
  • Ο φωτογράφος Χάρης Κακαρούχας, μας μεταφέρει με μια οπτικοακουστική προβολή σε μια άλλη διάσταση του χωρο-χρόνου. Συνθέτει ένα προσωπικό ημερολόγιο συναντήσεών του στην Κούβα, με εικόνες από το βιβλίο του «Μετέωρος Χρόνος» (European Publishers Award 2003) και ανέκδοτη δουλιά του. Οι φωτογραφίες του απεικονίζουν τα εσωτερικά των σπιτιών της Κούβας όπου φιλοξενείται με έναν ιδιότυπο τρόπο και πορτρέτα των Κουβανών που λειτουργούν ως παρουσίες και όχι ως απλές αναπαραστάσεις. Χώρος προβολής «ΒΙΟS» (9μμ), Πειραιώς 84 (τηλ. 210-3425335). Είσοδος δωρεάν. Με τη συνεργασία της Εύης Καραγιαννίδη και της Εφης Παρίση.
  • Η Κούβα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Χάρη Κακαρούχα
    Η Κούβα μέσα από το φωτογραφικό φακό του Χάρη Κακαρούχα
    Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.), στην Ενωση Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α, Πλάκα), έκθεση ψηφιδωτού του Ακη Καραβασίλη. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική του έκθεση, η οποία έχει ως θέμα: «Ψηφιδωτά από μία πόλη που κοιμάται».
  • Συναυλία του Αλις Κούπερ, στο Θέατρο Πέτρας.
  • Συναυλία της ουγγαρέζικης ορχήστρας «BM Danue Symphony Orchestra», στις 8.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κηφισιάς, με έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν. Διευθύνει ο Παναγιώτης Γεωργίου. Σολίστ, ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου.
Πέμπτη 10/6
  • Ο Σωκράτης Μάλαμας κλείνει 15 χρόνια στη δισκογραφία και το γιορτάζει με μεγάλη συναυλία, στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, όπου θα παρουσιάσει επιλογές απ' όλη τη «διαδρομή» του. Μαζί του στο τραγούδι, η Μαρία Λούκα.
  • Αναδρομική έκθεση γλυπτικής της Αφροδίτης Λίτη, εγκαινιάζεται (8.30 μ.μ.) στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης» (Αριάδνης 13). Τίτλος της «Ταξίδι στον κόσμο της αθωότητας».
Παρασκευή 11/6
  • Στο Θέατρο Βράχων το ισπανικό φλαμένκο συναντά το αργεντίνικο τάνγκο, σε μια παράσταση παραδομένη στη μουσική των Astor Piazzolla, Daniel Yague και Egozcue. Συμμετέχουν χορευτές και μουσικοί από τα χορευτικά σχήματα «Talent Danza Ballet Espanol», «Tango Ensemble Nuevo», από τη μουσική ομάδα «Ensemble Nuevo Tango» και το μουσικό σχήμα φλαμένκο «Jarcamora» με την Sonia Cortes στα φωνητικά. Επικεφαλής, οι καταξιωμένοι Ισπανοί χορευτές Antonio Najarro και Pascal Gaona. Χορογραφίες: Antonio Najarro και Pascal Gaona.
Σάββατο 12/6
  • Φλαμένκο στο Λυκαβηττό
    Φλαμένκο στο Λυκαβηττό
    «Εικονογραφημένα όνειρα και πρωτόγνωρες αναμνήσεις», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Σταύρου Μοσχόπουλου που φιλοξενείται στην γκαλερί «Stavlos» (Ηρακλειδών 10, Θησείο).

Ψηφιδωτό του Ακη Καραβασίλη
Ψηφιδωτό του Ακη Καραβασίλη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ