Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Προεξοφλεί «εργασιακή ειρήνη»

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Δεν υπάρχει θέμα καμιάς απεργιακής κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος στο Λουξεμβούργο, σαν απάντηση σε σχόλιο εφημερίδας ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα από ομάδες εργαζομένων, που θα εκμεταλλευτούν την κρίσιμη περίοδο, για να επιλύσουν εργασιακά τους αιτήματα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τα ικανοποιήσει.

Σημειώνεται ότι ενάντια στο ενδεχόμενο εργατικών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχε ταχθεί προ ημερών και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, όταν πρόκειται να ποδηγετήσουν τις εργατικές διεκδικήσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι υπεγράφη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει σημαντικές αυξήσεις για τις χαμηλότερα αμειβόμενες τάξεις των εργαζομένων, διάρκειας μάλιστα 2 ετών, ώστε να έχει στην ουσία επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη. Βέβαια, ο υπουργός Απασχόλησης λογαριάζει «χωρίς τον ξενοδόχο», τους ίδιους τους εργαζόμενους, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διετής σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις στην πραγματικότητα παγώνουν τους ήδη χαμηλούς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ