Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Καταδίκασαν την εργασιακή και πολιτική ομηρία

Με την πανελλαδική κινητοποίηση απαίτησαν την απόσυρση του ΠΔ, μόνιμη και σταθερή δουλιά

Την αντίθεσή τους ενάντια σε αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και την απαίτησή τους για μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.

Στην Αθήνα συμβασιούχοι από κλάδους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ανταποκρίθηκαν στο ταξικό κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργάνωσε στην Ομόνοια και στη συνέχεια στην πορεία προς τη Βουλή. «Μόνιμη και σταθερή εργασία όχι στη σύγχρονη δουλεία», «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ίδιες υποσχέσεις ίδια ομηρία» με αυτά τα συνθήματα απαίτησαν την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ενώ φωνάζοντας «Λύση θα φέρει η πάλη των λαών, όχι στις οδηγίες των Βρυξελλών» κατέδειξαν τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που σπέρνουν αυταπάτες ισχυριζόμενοι ότι η κοινοτική οδηγία 70/1999 αντιμετωπίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων. Καταδίκασαν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που στη λογική της συναίνεσης, το μόνο που ζητούν είναι μια μικρή διεύρυνση των όρων του ΠΔ. Ακόμα ανέδειξαν την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων τους.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση τόνισε ότι το ΠΔ κινείται στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, για γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας και κατήγγειλε τη στάση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση απόσυρσή του και παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους. Δεν πρέπει να μιλάμε πια για αντίσταση στις επιλογές του κεφαλαίου, τόνισε ο Γ. Παπαναής από το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, αλλά για μαζική αγωνιστική αντεπίθεση που στόχο θα έχει, να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και όσους τις υπερασπίζονται. Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Κ. Παπαγεωργίου από το Συντονιστικό Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, και ο Μ. Μπαρμπέρης από την Επιτροπή Αγώνα Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Ζωγράφου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που δημιούργησαν και διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τους αγώνες τους και να καταδικάσουν αυτή την πολιτική. Επίσης παραβρέθηκαν ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ο Ν. Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας και δημοτικοί σύμβουλοι από μια σειρά δήμους της Αττικής. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία επέδωσε κείμενο με τα αιτήματα των διαδηλωτών. Αλλα σωματεία συμβασιούχων έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μαζί με τους συναδέλφους τους που απασχολούνται σε υπηρεσίες μέσω εργολάβων συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου για να διακηρύξουν ότι οι διεκδικήσεις τους δε χωράνε στα πλαίσια των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής οδηγίας. Η κινητοποίησή τους ολοκληρώθηκε με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στη Λάρισα, οι συμβασιούχοι πολλών κλάδων συμμετείχαν στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεύτηκαν στη Νομαρχία. Οι συμβασιούχοι της Μαγνησίας ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία. Με ποσοστά που άγγιξαν ακόμα και το 100% συμμετείχαν στην απεργία οι συμβασιούχοι της Καρδίτσας που πήραν μέρος στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Οργανο Συμβασιούχων και μετά πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στα Γιάννενα χτες το πρωί συμβασιούχοι από τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Αρτας και Λευκάδας. Απέκλεισαν συμβολικά την Περιφέρεια Ηπείρου και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην Κέρκυρα, συμβασιούχοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Αντιπροσωπείες των συμβασιούχων και των ιδιωτικών υπαλλήλων μετέφεραν στον αντινομάρχη Κέρκυρας τα αιτήματά τους. Δυναμική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι του Νομού Χανίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη για σταθερή εργασία (2009-12-04 00:00:00.0)
Μουσική... διαμαρτυρία (2004-05-28 00:00:00.0)
Με ταξικούς αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία (2004-04-28 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις (2001-06-14 00:00:00.0)
Δεν τους σταμάτησε ούτε η βροχή (1998-11-21 00:00:00.0)
Εδρασαν οι "αγανακτισμένοι" (1998-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ