Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις

Πορείες στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννινα και την Κομοτηνή

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Σερρών πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στα πλαίσια της 7ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Με τη μαχητική τους παρουσία στους δρόμους του κέντρου της πόλης διαδήλωσαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης που στόχο έχουν την παράδοση των δημόσιων νοσοκομείων στους ιδιώτες και τη μετατροπή της Υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, το οποίο θα πρέπει να δικαιούνται μόνο όσοι διαθέτουν χρήματα. Οι υγειονομικοί από την Καμάρα όπου συγκεντρώθηκαν κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό και του επέδωσαν το ψήφισμα τους.

«Η Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση πάνε μαζί και οι υγειονομικοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους δε θα επιτρέψουν τη διάλυσή τους», δήλωσε η Συμέλα Τεμερτζίδου, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Στα Γιάννινα

Δυναμική κινητοποίηση και πορεία υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων.

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Νοσοκομείου και από εκεί πορεύτηκαν με έντονο αγωνιστικό παλμό προς τα γραφεία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας όπου και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του για να του θέσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Από εκεί, οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα: «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, στα νοσοκομεία φέρτε προσωπικό», «Δημόσια Υγεία για όλο το λαό, κάτω τα χέρια από τ' ασφαλιστικό», «Η δουλιά μας είναι βαριά, ανθυγιεινή, στο μισθό, στη σύνταξη να υπολογιστεί», «ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ διάλογο μην πάτε, ακούστε τι σας λέμε και να μην μας ξεπουλάτε», «Δουλιά, μισθούς, συντάξεις, ανθρώπινες, και όχι συγχωνεύσεις και περικοπές», πραγματοποίησαν πορεία στις κεντρικές οδούς Βηλαρά και 28ης Οκτωβρίου, όπου και συναντήθηκαν και ενώθηκαν με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Δουρούτη. Οι εργαζόμενοι και των δύο νοσοκομείων συνέχισαν την πορεία και κατέληξαν στη Νομαρχία.

Στην Κομοτηνή

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών που έγινε στην Κομοτηνή.

Κυριάρχησε το σύνθημα «Φτάνει πια η κοροϊδία, αυξήσεις, προσλήψεις για τα νοσοκομεία». Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θράκης μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια όπου επέδωσαν ψήφισμα. Είναι η πρώτη φορά που υγειονομικοί διαδηλώνουν στην Κομοτηνή και μάλιστα η συγκέντρωση χαρακτηριζόταν από μαχητικότητα και μεγάλη συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ