Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Καταργούν και τα Κέντρα Εργαζόμενης Νεότητας

Κατάργηση και περικοπή κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους προωθεί η κυβέρνηση, την ώρα που η ίδια εξαγγέλλει προγράμματα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Μετά την κατάργηση του δώρου σύστασης οικογένειας και των χρηματικών βραβείων στους αριστούχους μαθητές που έδινε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), τώρα προωθείται σταδιακά και η κατάργηση των Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (ΚΕΝΕ), όπως καταγγέλλει, σε υπόμνημά του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού των ΚΕΝΕ.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η πρόεδρος του ΟΕΕ «ανακοίνωσε, αιφνιδιαστικά, στα τέλη Μαΐου την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων ΚΕΝΕ», που σημαίνει ουσιαστικά κλείσιμό τους, αφού από το 1997 και μετά ακολουθείται αυτή η μέθοδος για να τα κλείσουν. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι η πρόεδρος παροτρύνει με απατηλές υποσχέσεις τους εργαζόμενους στα ΚΕΝΕ «και τους εκβιάζει, εκφοβίζοντάς τους, ώστε να ζητήσουν μετάθεση ή μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες, σε άλλο αντικείμενο εργασίας, χωρίς σεβασμό στην προσωπικότητά τους και χωρίς να εξασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματά τους».

Ο Σύλλογος δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στο κλείσιμο των ΚΕΝΕ - όπου παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορού, ξένων γλωσσών, θεάτρου, μουσικής κ.ά., σε εργαζόμενους (μέχρι 39 ετών) και στα παιδιά τους - και απαιτεί την αναβάθμισή τους και επαρκή στελέχωσή τους, ώστε να συνεχιστεί η σημαντική προσφορά τους, ιδιαίτερα σε παιδιά εργαζομένων με χαμηλό εισόδημα.

Ο Π. Πολυμενάκος, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΟΕΕ, δήλωσε στο «Ρ» ότι ο ίδιος έχει δηλώσει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των ΚΕΝΕ, όταν μπαίνει τέτοιο ζήτημα στο ΔΣ, γιατί τα ΚΕΝΕ αποτελούν μια σημαντική παροχή προς τους εργαζόμενους, η οποία λειτουργεί με τα λεφτά των ίδιων των εργαζομένων - και γι' αυτό δε θα πρέπει να κλείσουν, αλλά να αναβαθμιστούν, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ