Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ, ψήφος για το λαό

Ιωάννα Καρατζαφέρη
Ιωάννα Καρατζαφέρη
Οι καλλιτέχνες που βλέπουν την τέχνη τους να εμπορευματοποιείται, που αν και δημιουργοί της τους στερούν το δικαίωμα λόγου για την τύχη της, που μαστίζονται από την ανεργία, που βλέπουν τις κατακτήσεις τους να καταστρατηγούνται και να καταργούνται, που αρνούνται να καταντήσουν «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», ξέρουν και το λένε, ο καθένας με τον τρόπο του, ότι το «θάμα» μόνο οι αγώνες το κάνουν. Και η ενισχυμένη παρουσία του ΚΚΕ είναι μια αναγκαία «ψηφίδα» για τη δημιουργία του μεγάλου αγωνιστικού «ψηφιδωτού» του λαού μας και των λαών όλης της Ευρώπης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ (ηθοποιός)
«Συνεχίζουμε τον αγώνα»

«Πάλι μπαίνουμε σε έναν αγώνα, γιατί πάλι θέλουν να μας βάλουν σε "καλούπια", γιατί αυτό κάνει η ΕΕ. Και πάλι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε απ' την πλευρά μας, και εμείς οι καλλιτέχνες και ο ανώνυμος λαός, με την ψήφο μας. Θα ψηφίσουμε το ΚΚΕ, "το ΚΚΕ μας", για να συνεχιστεί ο αγώνας. Μήπως έκανε ποτέ τίποτα η ΕΕ για την ελευθερία κάποιου λαού; Μακάρι να μην υπήρχαν όλες αυτές οι οργανώσεις, η ΕΕ, ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ, οι οποίες διοικούνται από το ΝΑΤΟ».

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ (συγγραφέας)
«Για τα παιδιά, το μέλλον»

«Νομίζω πως έχουν ειπωθεί όλα, και από την Αλέκα Παπαρήγα και από άλλους πολλούς, οι οποίοι εκπροσωπούν το ΚΚΕ, στην τηλεόραση ή στα γραπτά του "Ρ". Ασφαλώς και είμαστε μέρος της Ευρώπης, ασφαλώς και θέλουμε οι λαοί της Ευρώπης, και όχι μόνο της Ευρώπης, να μην περνούν ...καλά τη μέρα τους, αλλά να έχουν και οράματα για το μέλλον, για τα παιδιά τους και τις επόμενες γενιές. Γι' αυτό και συμπαραστεκόμαστε σ' αυτόν τον αγώνα που κάνει το ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογές».

ΣΑΣΑ ΚΑΣΤΟΥΡΑ (ηθοποιός)
«Μεγάλη ελπίδα το ΚΚΕ»

Μανώλης Δεστούνης
Μανώλης Δεστούνης
«Η πολιτική ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά τα χρόνια, ανίκανη να χειριστεί την κρίση της Γιουγκοσλαβίας, τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, τα εγκλήματα ενάντια στους Ιρακινούς, αλλά και το αδιέξοδο του κυπριακού λαού, κρατά μια εκκωφαντική σιωπή, συμπράττοντας στα εγκλήματα, κρυφά και φανερά, ζυγίζοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ανίκανη, επίσης, να μοιράσει δίκαια τον πλούτο που παράγεται, κρατά τους εργαζόμενους όμηρους των καινοφανών εργασιακών σχέσεων, καταστρέφοντας παραδοσιακούς τομείς εργασίας, κάνοντας μόνο έργα βιτρίνας, ανακυκλώνοντας την ανεργία και δημιουργώντας καινούριους φτωχούς.

Τα κόμματα, υποταγμένα σ' αυτόν το μονόδρομο, απλώς ακολουθούν, διεκδικώντας λίγα ψίχουλα. Σ' αυτήν τη συγκυρία, και των άλλων εθνικών προβλημάτων που διαφαίνονται, η δυνατή παρουσία των αντιπροσώπων του ΚΚΕ είναι μια μεγάλη ελπίδα για ευρύτερες συμμαχίες αντίστασης. Οσο περισσότερους αντιπροσώπους του ΚΚΕ στείλουμε, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα».

ΝΙΚΗ ΧΑΝΤΖΙΔΟΥ (ηθοποιός)
«Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ»

«Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ. Αλλά όταν τα παλεύεις τα πράγματα από μέσα, είναι καλύτερα. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να μπούμε μέσα εκεί, σ' αυτά τα θηρία. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι. Το πιο σημαντικό, για το οποίο πρέπει να παλεύουμε εκεί μέσα, είναι τα εργασιακά θέματα, που πάνε από το κακό στο χειρότερο σ' όλη την Ευρώπη, σ' όλο τον κόσμο. Μόνο που στην Ευρώπη τα πράγματα είναι περισσότερο άσχημα».


Νίκη Χαντζίδου
Νίκη Χαντζίδου

Σάσα Καστούρα
Σάσα Καστούρα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ