Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τις απολύσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Eurokinissi

Την ανάγκη κατάργησης των ωρομισθίων και αναπληρωτών με μαζικές προσλήψεις μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών από την επετηρίδα, με αφορμή τις απολύσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, επαναφέρει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του Γιάννης Πατσιλινάκος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Παναγιώτης Κοσιώνης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί τους ωρομισθίους και αναπληρωτές και αρνείται να προβεί σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς από την επετηρίδα», επισημαίνουν στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ και τονίζουν ότι «οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τυγχάνουν μερικής απασχόλησης χωρίς δικαιώματα και "απολαμβάνουν" μερική ζωή, βρίσκονται αυτό το διάστημα αντιμέτωποι και με την απόλυση, πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Με το πρόσχημα ότι τα μαθήματα τα οποία διδάσκουν δεν είναι εξεταζόμενα, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων απολύονται.

Επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη της κατάργησης των ωρομισθίων και αναπληρωτών και της πρόσληψης μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών, από την επετηρίδα - η οποία πρέπει να επανασυσταθεί - και σε αριθμό που να καλύπτει τις σύγχρονες, διευρυμένες ανάγκες της εκπαίδευσης», καταλήγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην απολυθεί κανένας ωρομίσθιος.

Με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα

Πέρα από τα παραπάνω προβλήματα, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, και την έλλειψη συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η παράταξη ζητά την εγγραφή των ωρομισθίων εκπαιδευτικών ως μελών με πλήρη δικαιώματα στις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, επισημαίνοντας ότι οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αρνούνται ουσιαστικά να εγγράψουν ως μέλη με πλήρη δικαιώματα τους ωρομισθίους. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και «εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει τους ωρομίσθιους συναδέλφους ως εκπαιδευτικούς β' κατηγορίας, υπονομεύει την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, διευκολύνει την κυβέρνηση στην υλοποίηση του δόγματος «διαίρει και βασίλευε» στο χώρο των εκπαιδευτικών και καλλιεργεί συντεχνιακές αντιλήψεις, διασπώντας και αποδυναμώνοντας τους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ