Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Σε πλημμελή λειτουργία

Για τρίτη συνεχή βδομάδα οι γιατροί του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων απέχουν απ' τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία και τα αντίστοιχα περιστατικά από τα εργαστήρια και τις κλινικές, με αίτημα την έγκριση του προγράμματος εφημεριών που καταρτίζει το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Απαντήσεις για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, Γ. Πατσιλινάκος και Α. Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

Η διοίκηση, τονίζουν οι βουλευτές, περικόπτει τα προγράμματα σε βαθμό επικίνδυνο για τους ασθενείς και τους γιατρούς, αφού ακόμα και για τις γενικές εφημερίες εγκρίνει μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό για μεγάλα τμήματα. Ακόμα, κάνει χρήση της εφημερίας ετοιμότητας σε υπέρμετρο βαθμό, αφήνοντας ακάλυπτα ουσιαστικά τα τμήματα και ξεζουμίζοντας τους γιατρούς πληρώνοντάς τους το 1/3 μόνο της πραγματικής τιμής της δουλιάς τους. Μερικά τμήματα «καλύπτονται» μόνο από εφημερεύοντες ετοιμότητας, ενώ γιατροί εφημερεύουν χωρίς να είναι στα προγράμματα εφημερίας και χωρίς να πληρώνονται.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με κενές το 30% των οργανικών θέσεων του, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, το «Χατζηκώστα» εφημερεύει μέρα παρά μέρα, όσο και το νοσοκομείο «Δουρούτης», που έχει τουλάχιστον διπλάσιο προσωπικό.

Οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν ακόμη ότι μεγάλο πρόβλημα του «Χατζηκώστα» είναι η παλιά πτέρυγα που όλο ανακαινίζεται και όλο δεν τελειώνει - τρία χρόνια τώρα - ενώ ακόμα και χώροι που ανακαινίστηκαν δεν παραδίδονται σε λειτουργία με διάφορα προσχήματα ή ακατανόητες μικροπαραλείψεις.

«Το νοσοκομείο "Χατζηκώστα" εξωθείται κάθε μέρα και περισσότερο σε πλημμελή λειτουργία, με αποτέλεσμα να στερείται ο πληθυσμός της περιοχής των αναγκαίων δημόσιων υπηρεσιών υγείας», υπογραμμίζουν οι βουλευτές.

Ετσι, ζητούν απαντήσεις απ' τον υπουργό Υγείας για το αν θα εγκριθούν τα απαραίτητα προγράμματα εφημερίας και αν θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών. Τέλος, αν σκέπτεται το υπουργείο να μειώσει τις μέρες εφημερίας του νοσοκομείου σε σχέση με το νοσοκομείο «Δουρούτης» και τι μέτρα θα πάρει για την άμεση παράδοση και λειτουργία της ανακαινιζόμενης πτέρυγας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πάσχει »... για προσωπικό και υποδομές(2004-05-22 00:00:00.0)
Πρόβλημα στις εφημερίες από περικοπές(2002-01-23 00:00:00.0)
Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία(2001-10-24 00:00:00.0)
Διαλυτικές μεταφορές κλινικών(2001-08-18 00:00:00.0)
Εφημερία χωρίς καρδιολόγο, χειρουργό και μικροβιολόγο!(2000-06-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αντίλογος των γιατρών(1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ