Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Εφημερία χωρίς καρδιολόγο, χειρουργό και μικροβιολόγο!

Χωρίς καρδιολόγο, χειρουργό και μικροβιολόγο θα γίνει σήμερα η εφημερία στο νοσοκομείο Πατησίων, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου απ' τις 9.6.2000 προσπαθεί να εφαρμόσει την ανεφάρμοστη απόφαση του υπουργείου Υγείας για περικοπή των απαραίτητων κονδυλίων εφημερίας του νοσοκομείου για το 2000.

Το υπουργείο Υγείας περιέκοψε το κονδύλι εφημερίας του νοσοκομείου Πατησίων κατά 17 εκατομμύρια (η κάλυψη του προγράμματος που είχε καταρτίσει η επιστημονική επιτροπή με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου απαιτούσε 220 εκατομμύρια, αλλά από το υπουργείο εγκρίθηκαν 203 εκατ.). Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι, όταν το υπουργείο Υγείας περιέκοψε το κονδύλι εφημερίας κατά 12 εκατομμύρια (απαιτούνταν 210 εκατ.. αλλά εγκρίθηκαν 192), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς στο τέλος του χρόνου τα κονδύλια εφημερίας εξαντλήθηκαν.

Οπως είχε επισημάνει στις 9 Ιούνη 2000 η τριμελής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, με επιστολή της προς την ΕΙΝΑΠ, οι περικοπές που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου θίγουν το επιστημονικό κύρος των γιατρών του νοσοκομείου, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Το νοσοκομείο καλύπτει εκτός από τις γύρω στα Πατήσια περιοχές και τις δυτικές περιοχές της Αθήνας, εφημερεύοντας κάθε τέταρτη μέρα.

Την επικινδυνότητα του προγράμματος της διοίκησης «που με αυθαίρετο τρόπο περικόπτει το ήδη οριακό πρόγραμμα εφημεριών της Ιατρικής Υπηρεσίας και αφήνει ακάλυπτο το νοσοκομείο, με κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών και των εφημερευόντων γιατρών», έχει επισημάνει με επιστολή του προς τους γιατρούς του νοσοκομείου και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Π. Κωστάκης, ζητώντας τους να εφημερεύουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών της ιατρικής υπηρεσίας.

Την Τρίτη οι γιατροί θα κάνουν κατάληψη στο γραφείο του προέδρου του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ