Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Οι εργάτες τούς χάλασαν τα σχέδια

Η αποφασιστικότητα των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, χάλασε ένα ακόμα σχέδιο του ΟΛΠ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Χτες το πρωί ο ΟΛΠ επιχείρησε αιφνιδιαστικά να αποσπάσει κομμάτι της Ζώνης, αυτό του νέου μόλου Δραπετσώνας και να το μετατρέψει σε χώρο τοποθέτησης για τα κοντέινερ των πολυεθνικών.

Το εγχείρημα του ΟΛΠ ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Ανυψωτικά μηχανήματα και νταλίκες φορτωμένες κοντέινερ εισέβαλαν στη ζώνη και άρχισαν τη διαδικασία εκφόρτωσης. Οι εργατοτεχνίτες αντέδρασαν άμεσα. Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα μεταλλεργάτες, αμμοβολιστές, ηλεκτρολόγοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινο φράγμα στην είσοδο του νέου μόλου, κόβοντας το δρόμο στις νταλίκες. Ταυτόχρονα άρχισαν με σχοινιά να μετακινούν όσα κοντέινερ είχαν τοποθετηθεί στον επισκευαστικό χώρο, προς την έξοδο.

Ο προϊστάμενος του χώρου, διορισμένος από τον ΟΛΠ, στις 11 πμ έδωσε τελικά εντολή στους οδηγούς των ανυψωτικών μηχανημάτων να μεταφέρουν τα κοντέινερ έξω από την επισκευαστική βάση. Ο ίδιος μας είπε ότι ο ΟΛΠ ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το χώρο γιατί θεώρησε ότι είναι ελεύθερος! Ανέφερε ακόμα ότι τα εμπορευματοκιβώτια θα φορτώνονταν σε πλοίο της «Γκραν Γιουρόπα», από το οποίο θα εκφορτώνονταν 1.000 αυτοκίνητα και κοντέινερ!

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης σχολίασε ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΟΛΠμ στη διάρκεια συνάντησης που έγινε την περασμένη Πέμπτη, αλλά και του υπουργού ΕΝ Χ. Παπουτσή, ότι η Ζώνη θα παραμείνει ως το 2030, χτες επιχείρησαν να παραδώσουν τμήμα της για την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών. Κάνουμε καθαρό ότι την επόμενη φορά που ο ΟΛΠ θα επιχειρήσει σε ανύποπτο χρόνο να καταλάβει μέρος της Ζώνης τα κοντέινερ θα πέσουν στη θάλασσα. Είμαστε αποφασισμένοι και, όπως αποδείχτηκε και σήμερα, βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ