Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ
Κλιμακώνουν τον απεργιακό αγώνα

Σε κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας προβαίνει το υπουργείο Ναυτιλίας, για να σπάσει την πενθήμερη απεργία στα ρυμουλκά

Δεύτερη μέρα της 5ήμερης απεργίας των ναυτεργατών στα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά η χτεσινή και ήδη ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης της ΝΔ έχει αναλάβει πλήρη δράση! Με εντολή του υπουργού Μ. Κεφαλογιάννη, όλες οι λιμενικές αρχές έχουν επιδοθεί σε κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού λιμένα, τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προκειμένου να πλήξει την απεργία των ναυτεργατών. Δίνουν άδειες για πλευρίσεις, αναχωρήσεις πλοίων, μεθορμίσεις, δεξαμενισμούς και αποδεξαμενισμούς, χωρίς τις απαραίτητες βοηθητικές υπηρεσίες των ρυμουλκών που προβλέπει ο κανονισμός για την ασφάλεια ανθρώπων, λιμένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος!

Ο Μ. Κεφαλογιάννης και η κυβέρνησή του ζητάνε από πάνω και τα ρέστα, όταν παράνομα εξαιρούν από τον ασφαλιστικό ναυτεργατικό νόμο 3075/2002 τους ναυτεργάτες αυτής της κατηγορίας, γεγονός που πυροδότησε και την απεργία. Δηλαδή, η κυβέρνηση εξαιρεί αυτούς τους χιλιάδες ναυτεργάτες - μόνο οι εν ενεργεία είναι 1.500 σ' όλη την Ελλάδα - από την αναπροσαρμογή των συντάξεων του ΝΑΤ στο 65% του μισθού συν την ενσωμάτωση του επιδόματος Κυριακών, όπως αυτό καθορίζεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ως αντιπολίτευση, έχει ψηφίσει αυτό το νόμο μαζί με την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, για να καταφέρουν οι ναυτεργάτες να πάρουν αυτή την αύξηση - ψίχουλο στις συντάξεις τους έφτυσαν αίμα το Μάη και τον Ιούνη του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά από τα κλομπ των βατραχανθρώπων που έπεφταν «βροχή» στη διάρκεια των πολυήμερων ναυτεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε επιβάλει σε βάρος τους ακόμα και το έσχατο μέτρο του στρατιωτικού νόμου!

Η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, η οποία έχει κηρύξει και την απεργία, με χτεσινή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό ΕΝ καταγγέλλει την παραβίαση του κανονισμού λιμένα και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ