Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αρνούνται τις κάμερες, διεκδικούν τα δεδουλευμένα

Μόλις το 50% των πρόσθετων κονδυλίων για υπερωρίες και εφημερίες σε όλα τα νοσοκομεία ενέκρινε η κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα για ίση, σε όλους τους πολίτες, δημόσια και δωρεάν υγεία», τόνισε ο Γ. Πατσιλινάκος
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα για ίση, σε όλους τους πολίτες, δημόσια και δωρεάν υγεία», τόνισε ο Γ. Πατσιλινάκος
Με στάση εργασίας και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, απάντησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας για τις απλήρωτες υπερωρίες, αργίες, Κυριακές και νυχτερινά, που τους οφείλονται απ' τον περασμένο Απρίλη.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Οι περικοπές στα κονδύλια έγιναν απ' την προηγούμενη κυβέρνηση και απαιτούνται - σύμφωνα με το νυν υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη - επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το «άνοιγμα».

Ο Ν. Κακλαμάνης, μιλώντας προχτές το βράδυ στη ΝΕΤ, είπε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας ενέκρινε 25 εκατ. ευρώ χωρίς να διευκρινίσει αν το κονδύλι αυτό είναι το τελικό ή θα επακολουθήσει και άλλο.

Ολιγωρία και της διοίκησης

Η διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, αν και γνώριζε την οικονομική δυσχέρεια, μόλις στις 2.6.2004 απέστειλε στο Γ΄ ΠΕΣΥ και στο υπουργείο Υγείας έγγραφο στο οποίο αναφέρει πως οι αρχικά κατανεμηθείσες πιστώσεις ήταν κατά πολύ υποδεέστερες των πραγματικών αναγκών και ζητάει την άμεση επιπλέον επιχορήγηση του νοσοκομείου, γιατί, όπως αναφέρει, αυτή η ανεπάρκεια «δυσχεραίνει τον περαιτέρω προγραμματισμό λειτουργίας του νοσοκομείου σε μια κρίσιμη περίοδο όπου καλούμεθα να ανταποκριθούμε και στις επιπλέον ανάγκες ως Ολυμπιακό νοσοκομείο».

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε στους εργαζόμενους ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση. «Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, οι ντιρεκτίβες που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβάλλουν ο λαός να πληρώνει για την υγεία του. Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Κορομπίλη και τον δημοτικό σύμβουλο της «Δημοκρατικής Ενότητας» Σπύρο Ιωαννίδη.

Ανασφάλεια από τις ελλείψεις

Εντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων για την πρόθεση της Διοίκησης να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης σε χώρους του νοσοκομείου, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξή του.

«Η ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων δοκιμάζονται καθημερινά λόγω των τραγικών ελλείψεων του συστήματος», επισημαίνεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου και τονίζεται ότι «είναι μέτρο για την παραβίαση του ιδιωτικού χώρου των ασθενών και την αστυνόμευση των εργαζομένων και δεν πρόκειται να τη δεχτούμε. Εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να επιλύσει τα προβλήματα ασφαλείας στο νοσοκομείο μας, θα πρέπει να εγκρίνει άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση για την επίλυση των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές».

Κι ενώ το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι Ολυμπιακό νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, δεν έχει δοθεί ο ακριβής σχεδιασμός για το πώς θα λειτουργήσει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η κατάσταση σε καίριους χώρους όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα χειρουργεία είναι δραματική. Ακόμα δεν έχει παραδοθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παρά τις ατέλειωτες παρατάσεις που δίνονται εδώ και οχτώ χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ