Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ζωγραφικές περιπλανήσεις

Χαρακτικό του Γ. Γαΐτη
Χαρακτικό του Γ. Γαΐτη
Εκθεση χαρακτικής του Γιάννη Γαΐτη, φιλοξενεί (έως 22/6) η γκαλερί «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11). Τα γνωστά ανθρωπάκια του Γαΐτη, με τη ρεπούμπλικα, τα ριγέ ή καρό κοστούμια, τις μονόχρωμες γραβάτες, τη λιτή γκάμα αντίθετων χρωμάτων, έρχονται και μέσα από τα χαρακτικά του να αποδώσουν τον ομοιοποιημένο «κόσμο» του, με την έντονη κοινωνική κριτική, την πικρή γεύση της ζωής και την έλλειψη ατομικότητας.

Στο artshop της ίδιας αίθουσας φιλοξενείται έκθεση κατασκευών της Βασιλικής Χολέβα. Αφορμή της δημιουργίας αυτής ήταν το βιβλίο του Ι. Καλβίνο «Αόρατες πόλεις». Η Βαλτράδα, η Ευτροπία, η Ολίντα, η Ερσίλια και άλλες ουτοπικές πόλεις αποκτούν μορφή μέσα από κατασκευές που στοχεύουν να φέρουν το θεατή αντιμέτωπο με τους πόθους και φόβους του.

Εκθεση ζωγραφικής της Νικόλ Παπαευθυμίου, φιλοξενείται (έως 19/6) στην γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Η ζωγράφος επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις μοναχικές αντρικές και γυναικείες φιγούρες. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλιάς της είναι οι γραμμές που ορίζουν το περίγραμμα των μορφών, γραμμές σίγουρες και σταθερές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ