Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-2
Ιστορική πρόκριση

Η μεγάλη νίκη επί της Καλαμάτας με 4-2 συνοδεύτηκε από τη μεγάλη πρόκριση του Ιωνικού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2-0 υπέρ των Νικαιωτών ήταν αρκετό για να μετατρέψει το δεύτερο παιχνίδι σε αγώνα τυπικής διαδικασίας.

Οι παίκτες του Ολεγκ Μπλαχίν μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 9΄ ο Ξανθόπουλος σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό. Αντί να μείνουν όμως στο 1-0 οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα γκολ τους με τον Μουτσοντρίγκο στο 47΄.

Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε και οι Πελοποννήσιοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα αφού ο Σίμονς μείωσε σε 2-1 στο 57΄ και ο Κάππος στο 83΄ ισοφάρισε σε 2-2. Στο τέλος ο Ιωνικός αντέδρασε και στο 90΄ ο Τσιαβδαρίδης έκανε το 3-2, ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Αφάς στο 92΄.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Στρακόσια, Τροντ, Ξανθόπουλος, Νταρακλίτσας, Αφάς, Μπρούστερ (57΄ Μυλωνάς), Κομπαγιάσι, Τσόπτσης, Δεληγιάννης, Μουτσοντρίγκο, Λεντέσμα (45΄ Τσιαβδαρίδης)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντόπουλος, Αλβες, Γαλανόπουλος, Ιωάννου, Σίμονς (62΄ Τρούπκος), Κουτσουρές, Μπελεβώνης, Μικές, Δασκαλάκης, Κάππος, Καλαντζής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ